In Welk Programma Een Videoclip Vertragen

Inhoudsopgave:

In Welk Programma Een Videoclip Vertragen
In Welk Programma Een Videoclip Vertragen

Video: In Welk Programma Een Videoclip Vertragen

Video: In Welk Programma Een Videoclip Vertragen
Video: Slow Motion, Speed Ramp and Freeze Frames | Adobe Premiere Pro CC Tutorial 2024, Mei
Anonim

Het wijzigen van de snelheid van een video is een van de meest gebruikte technieken bij het bewerken om details te benadrukken, de intensiteit van een scène te benadrukken of gewoon een slow motion-beeld te krijgen van een object dat met hoge snelheid beweegt. Videosnelheidstools zijn te vinden in veel populaire bewerkingssoftware zoals Vegas Pro, Canopus Edius, Adobe Premiere en Adobe After Effects.

In welk programma een videoclip vertragen
In welk programma een videoclip vertragen

Noodzakelijk

  • - Adobe After Effects-programma;
  • - video bestand.

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om een video te vertragen, is door de snelheid tijdens de clip te wijzigen. Als u een minteken voor de snelheidsveranderingswaarde zet, wordt de video getransformeerd en in omgekeerde volgorde afgespeeld. Om snel te werken in Adobe After Effects, importeert u de video in het programma en sleept u de clip naar het Tijdlijn-palet.

Stap 2

Klik met de rechtermuisknop op de cliplaag en selecteer de optie Time Stretch in de groep Time in het contextmenu. Om de snelheid te vertragen, voert u een waarde in die groter is dan honderd procent in het veld Rekfactor. In feite is dit de nieuwe lengte van de clip, op voorwaarde dat de vorige lengte als honderd procent wordt beschouwd. In Vegas Pro, met een vergelijkbare verandering in snelheid, is het niet de lengte van de clip die is gespecificeerd, maar de versnelling, dus om de videosnelheid te vertragen met dit programma, moet je een waarde invoeren die kleiner is dan honderd procent.

Stap 3

Het is mogelijk om de videosnelheid tussen de gemarkeerde keyframes te wijzigen. Op deze manier kunt u verschillende delen van de clip soepel versnellen en vertragen zonder deze in stukken te knippen. In After Effects is hiervoor een Time Remap-optie, die kan worden ingeschakeld door de opdracht Time Remapping inschakelen uit dezelfde Time-groep.

Stap 4

Om de snelheid te wijzigen, moet u de keyframe-pictogrammen aan het einde en het begin van het videosegment plaatsen waarvan u de snelheid wilt aanpassen. Zet de aanwijzer van het huidige frame op het rechterpictogram en in het veld Time Remap ziet u de tijdcode van het frame waarop de sleutel zich bevindt. Wijzig deze waarde in een grotere waarde of verplaats het sleutelframepictogram naar rechts. Op dezelfde manier kunt u de snelheid van de video wijzigen tussen de toetsen die ergens anders in de clip zijn geplaatst.

Stap 5

Voor een meer correcte weergave van fragmenten met een gewijzigde snelheid wordt soms aangeraden om de optie Pixel Motion in te schakelen. Dit kan door op de laag te klikken en het contextmenu te openen. De vereiste optie bevindt zich in de groep Frame-overvloeiing.

Stap 6

De optie Time Remap werkt op een vergelijkbare manier in Adobe Premiere, hoewel u in dit programma met de instellingen voor snelheidsverandering kunt werken via het palet Effectcontroles.

Aanbevolen: