Hoe Tekst Te Aaien

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst Te Aaien
Hoe Tekst Te Aaien

Video: Hoe Tekst Te Aaien

Video: Hoe Tekst Te Aaien
Video: The Kid LAROI, Justin Bieber - Stay (lyrics текст и перевод песни) 2024, April
Anonim

Er zijn verschillende manieren om de aandacht van de lezer op een specifiek deel van de tekst te vestigen. Een van deze manieren is om een streek te tekenen. Photoshop kan deze taak op verschillende manieren uitvoeren.

Hoe tekst te aaien
Hoe tekst te aaien

Noodzakelijk

Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Gebruik de opdracht "Nieuw" in het menu "Bestand" om een nieuw document in Photoshop te maken. U kunt dezelfde actie uitvoeren met de sneltoets "Ctrl" + "N". Selecteer in het palet "Tools" het gereedschap "Horizontal Type Tool" ("Horizontale tekst"). Plaats de cursor op het gemaakte document, klik met de linkermuisknop op de gewenste locatie en schrijf de tekst. Converteer de geschreven tekst naar een raster. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op de tekstlaag in het palet "Lagen" en selecteert u de optie "Type rasteren" en strijkt u over de tekst. Gebruik hiervoor de opdracht "Beroerte" in het menu "Bewerken". Selecteer in het instellingenvenster dat wordt geopend de breedte van de streek in pixels, de kleur van de streek en de locatie: binnen het omlijnde pad, in het midden of buiten het pad. Klik op de OK-knop. Sla het gemaakte document op met de opdracht "Opslaan" in het menu "Bestand".

Stap 2

Een andere manier om een streek te maken, maakt het mogelijk om de tekst niet naar een bitmap te converteren. Met andere woorden, u kunt tekst bewerken met een streek die als laagstijl is gemaakt. Maak hiervoor een tekstlaag met het gereedschap Horizontale tekst. Klik met de rechtermuisknop op de tekstlaag en selecteer de optie "Overvloeiopties". Vink het selectievakje "Beroerte" aan. Klik met de linkermuisknop op dit tabblad. Selecteer op het tabblad Instellingen dat wordt geopend de breedte van de streek in pixels. Deze parameter kan worden aangepast door de definitieve waarden in het veld "Grootte" in te voeren of door de schuifregelaar te verplaatsen. Selecteer de lijnpositie en de overvloeimodus in de vervolgkeuzelijsten. Kies in de vervolgkeuzelijst "Opvultype" of u de streek wilt vullen met kleur, verloop of textuur. Pas in het palet dat wordt geopend de kleur, het verloop of de textuur voor de streek aan. Het resultaat van het wijzigen van de parameters wordt weergegeven in het document dat u hebt gemaakt. Klik op OK Sla de streektekst op met de opdracht Opslaan in het menu Bestand.

Aanbevolen: