Hoe U Uw Wifi-thuissignaal Kunt Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Wifi-thuissignaal Kunt Verbeteren
Hoe U Uw Wifi-thuissignaal Kunt Verbeteren

Video: Hoe U Uw Wifi-thuissignaal Kunt Verbeteren

Video: Hoe U Uw Wifi-thuissignaal Kunt Verbeteren
Video: ✅Усиление WiFi. 5 способов доступных каждому. 2024, April
Anonim

Er zijn veel dingen die uw wifi-thuissignaal kunnen verstoren, aangezien dit slechts radiogolven zijn. Een goed wifi-signaal betekent een goede downloadsnelheid van internetpagina's en een groot dekkingsgebied, dus het is erg belangrijk om de juiste locatie voor je router te kiezen voor een optimale signaalsterkte.

Hoe u uw wifi-thuissignaal kunt verbeteren
Hoe u uw wifi-thuissignaal kunt verbeteren

instructies:

Stap 1

Richt de antenne omhoog

De meeste routers hebben een instelbare antennepositie. En in de nieuwe router bevindt de antenne zich vaak horizontaal, zodat het handiger is om de router in de verpakkingsdoos te plaatsen. Richt de antenne recht omhoog voor maximale signaalsterkte. Als uw router twee antennes heeft, moeten beide omhoog worden geplaatst.

Stap 2

Vind de beste locatie voor uw router

Denk goed na over waar je router komt te staan. Als je een groot appartement of kantoor hebt, kun je de router het beste zo dicht mogelijk bij het centrum plaatsen. Als uw router zich in een van de uiterste hoekkamers bevindt, kan het wifi-signaal aan de andere kant van het appartement erg zwak zijn voor volledige werking.

Ook moet de router op een podium staan: een nachtkastje, een ladekast, een tafel.

Plaats de router niet in de buurt van grote metalen voorwerpen, omdat metaal het wifi-signaal kan blokkeren. Evenals betonnen vloeren.

Verplaats of verwijder apparaten die storing kunnen veroorzaken, zoals magnetrons, draadloze telefoons, babyfoons of andere apparaten uit het signaalpad.

Stap 3

Kies het beste wifi-kanaal

Als u zich in een gebied met veel verschillende Wi-Fi-netwerken bevindt, bijvoorbeeld in een groot flatgebouw, moet u er rekening mee houden dat een netwerk in de buurt ook storing kan veroorzaken. Dit wordt veroorzaakt door de kruising van de kanalen van naburige routers met elkaar. In dit geval kunt u het beste het kanaal of de zogenaamde subfrequentie wijzigen in de routerinstellingen. Hoe u dit doet, wordt gedetailleerd beschreven in de instructies voor uw router. Experimenteer en vind de subfrequentie waarop het signaal van uw apparaat het sterkst is.

Aanbevolen: