Een Elektronisch Document Maken Electronic

Inhoudsopgave:

Een Elektronisch Document Maken Electronic
Een Elektronisch Document Maken Electronic

Video: Een Elektronisch Document Maken Electronic

Video: Een Elektronisch Document Maken Electronic
Video: Hoe digitaal ondertekenen? 2024, April
Anonim

Een elektronisch document is elk bestand dat tekst, afbeeldingen of andere gegevens bevat. Dergelijke documenten worden gemaakt en verwerkt met programma's die de overeenkomstige formaten ondersteunen.

Een elektronisch document maken electronic
Een elektronisch document maken electronic

instructies:

Stap 1

Kies de juiste software voor het maken van uw elektronische document. Als u bijvoorbeeld een bestand met alleen tekst wilt maken, selecteert u KWrite of Geany (onder Linux) of Kladblok (onder Windows), een complex tekstdocument - Abiword, OpenOffice.org Writer, Microsoft Office Word, grafisch bitmapdocument - Mtpaint, Paint, GIMP, spreadsheet - Gnumeric, OpenOffice.org Calc, Microsoft Office Excel, enz.

Stap 2

Zorg ervoor dat je de software hebt die je nodig hebt om een elektronisch document van het gewenste formaat op je computer te maken. Als dat nog niet het geval is, installeer het dan.

Stap 3

Start het programma van uw keuze.

Stap 4

Als er niet automatisch een blanco document in het programma wordt gemaakt nadat het programma is gestart, selecteert u Nieuw of iets dergelijks in het menu Bestand, of drukt u tegelijkertijd op de toetsen Control en N.

Stap 5

Als u wordt gevraagd een documenttype te selecteren, een afbeeldingsgrootte op te geven, enz., voert u de juiste informatie in. Als u vervolgens onmiddellijk om een bestandsnaam wordt gevraagd, voert u deze in.

Stap 6

Als het bestand nog geen titel heeft, kiest u Opslaan als in het menu Bestand of drukt u op Control + S, selecteert u een map en voert u een naam voor het bestand in. Selecteer het type onmiddellijk als het programma meerdere bestandstypen ondersteunt.

Stap 7

Sla het bestand in de toekomst regelmatig op. Gebruik hiervoor het item "Opslaan" in het menu "Bestand" of de bovengenoemde sneltoets Control + S. Hoe vaker u het bestand opslaat, hoe kleiner de kans dat u informatie verliest in het geval van een plotselinge stroomstoring van uw computer.

Stap 8

Nadat u klaar bent met het werken met een document, moet u het opslaan voordat u het afsluit, zelfs als u regelmatig opslaat terwijl u ermee werkt. Als u dit echter vergeet, zal het programma u hieraan herinneren en aanbieden om de wijzigingen op te slaan. Nadat u het programma opnieuw hebt gestart, selecteert u het document in de lijst met laatst verwerkte documenten of drukt u op Ctrl + O of selecteert u het item "Openen" in het menu "Bestand", en selecteert u vervolgens de map en het bestand.

Aanbevolen: