Hoe AutoCorrectie In Word In Te Stellen

Inhoudsopgave:

Hoe AutoCorrectie In Word In Te Stellen
Hoe AutoCorrectie In Word In Te Stellen

Video: Hoe AutoCorrectie In Word In Te Stellen

Video: Hoe AutoCorrectie In Word In Te Stellen
Video: Word 2016 - AutoCorrect and AutoComplete - How To Auto Correct u0026 Complete Words in MS Office 365 MOS 2024, Maart
Anonim

Met de functie AutoCorrectie kunt u typ- en spelfouten in woorden corrigeren. De instelling maakt het ook mogelijk om sneltoetsen te gebruiken om verschillende symbolen en fragmenten in de tekst in te voegen. In dit geval kan de autocorrectielijst worden bewerkt via de ingebouwde Word-tools.

Hoe AutoCorrectie in Word in te stellen
Hoe AutoCorrectie in Word in te stellen

De AutoCorrectie-lijst wijzigen

Gebruik de juiste Word-voorkeur om de lijst voor automatische vervanging en foutcorrectie in Word te bewerken. Ga hiervoor naar het tabblad "Bestand" of klik op het Office-pictogram als u een versie van Word 2007 gebruikt. Ga naar het item "Opties" - "Spelling". Klik onder de aangeboden opties op AutoCorrectie-opties. Ga naar het tabblad 'AutoCorrectie' en vink het vakje aan naast 'Vervangen terwijl u typt'.

Bewerk de lijst die in het venster wordt voorgesteld. Klik op het item dat u wilt wijzigen en het wordt verplaatst naar het gedeelte "Vervangen". Geef in het veld "Aan" de parameter op waarnaar u het gemarkeerde woord wilt wijzigen, druk vervolgens op de toets "Vervangen" en begin met het bewerken van andere woorden. Klik na het voltooien van de wijzigingen op "OK". De auto-vervangingslijst is compleet.

Op dezelfde manier kunt u bestaande vermeldingen in de lijst voor automatisch vervangen hernoemen. Om dit te doen, klikt u op het gewenste item, waarna het opnieuw verschijnt in het gedeelte "Vervangen". Klik op de knop Verwijderen en voer vervolgens een nieuwe naam in voor het item in het juiste veld. Klik na het voltooien van het bewerken op "Toevoegen" en "OK" om de wijzigingen toe te passen.

Uw eigen item aan de lijst toevoegen

Ga naar Bestand> Opties> Spelling> AutoCorrectie-opties. Schakel het selectievakje Vervangen terwijl u typt in de menulijst in. Ga naar het veld "Vervangen" en voer de zin in of die u aan de lijst wilt toevoegen. Schrijf bijvoorbeeld de woorden op die je de meeste fouten of typefouten maakt. Voer in het aangrenzende veld "Aan" de juiste spelling in van het woord dat wordt gecorrigeerd. Druk na het voltooien van de bewerking op de knop "Toevoegen" en vervolgens op de knop "OK" om de wijzigingen toe te passen.

De AutoCorrectie-lijst is hetzelfde voor alle toepassingen die zijn opgenomen in het Microsoft Office-pakket dat in het systeem is geïnstalleerd. Dus, het toevoegen van een nieuwe auto-vervanging in Word activeert ondersteuning voor dit woord in andere beschikbare programma's (Excel, PowerPoint, Outlook, etc.). Het verwijderen van een AutoCorrectie-lijstitem in een van deze programma's heeft ook invloed op andere toepassingen. U kunt de automatische vervangingsoptie ook niet alleen gebruiken om woorden te vervangen, maar ook om de nodige woordgroepen of symbolen in te voegen die u vaak gebruikt wanneer u met een computer werkt.

Aanbevolen: