Hoe De Wav-grootte Te Verkleinen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Wav-grootte Te Verkleinen?
Hoe De Wav-grootte Te Verkleinen?

Video: Hoe De Wav-grootte Te Verkleinen?

Video: Hoe De Wav-grootte Te Verkleinen?
Video: Форматы аудио MP3, AAC, OGG, FLAC, ALAC, APE, WAV. Самое полный разбор форматов 2024, Maart
Anonim

Wav is een van de containers voor het opnemen van een audiostream. In de regel wordt ongecomprimeerde audio opgenomen in wav, waardoor de bestandsgrootte vrij groot is. Om de grootte te verkleinen, kunt u de audio converteren naar een formaat met een hogere mate van compressie, of, de audio in de wav-container laten staan, deze comprimeren met een codec.

Hoe de wav-grootte te verkleinen?
Hoe de wav-grootte te verkleinen?

Noodzakelijk

  • - Total Audio Converter-programma;
  • - Adobe Audition-programma;
  • - geluidsbestand.

instructies:

Stap 1

U kunt het wav-geluid hercoderen met behulp van de Adobe Audition-editor, waarmee u bij het opslaan van het bestand de codec- en compressieparameters kunt selecteren. Open het bestand in een audio-editor en bekijk de audio-informatie. Het venster met bestandsparameters kan worden geopend met behulp van de optie Bestandsinfo in het menu Bestand.

Stap 2

Open het venster voor het configureren van de geluidsbesparende parameters met behulp van de optie Opslaan als in het menu Bestand. Als u de audio niet in de originele container hoeft te laten, selecteert u mp3 in de vervolgkeuzelijst Bestandstype.

Stap 3

Door op de knop Opties te klikken, selecteert u de bitsnelheid en samplefrequentie waarmee uw geluid wordt opgeslagen. Hoe kleiner de geselecteerde parameters, hoe kleiner het uiteindelijke bestand. De geluidskwaliteit daarin zal echter ook lager zijn dan die van de bron.

Stap 4

Als u probeert een wav PCM-bestand te comprimeren en dezelfde wav PCM uit te voeren, selecteert u een samplefrequentie die lager is dan de originele audio om de grootte te verkleinen. Selecteer hiervoor ACM-golfvorm in de lijst Opslaan als type, open de instellingen met de knop Opties en selecteer PCM in de lijst Filter. Selecteer geluidsparameters in de lijst Attributen.

Stap 5

Het geluid in de wav-container kan worden gecomprimeerd met de AC-3-codec door de bitrate te verlagen. Om deze codec te gebruiken, selecteert u ACM Waveform als bestandstype, klikt u op Opties en selecteert u het AC-3 ACM Codec-filter. Selecteer de bitrate en bemonsteringsfrequentie in de lijst Attributen en klik op de knop OK.

Stap 6

Na het configureren van de instellingen voor het opslaan van het geluid, specificeert u in het bovenste veld "Folder" de locatie op de schijf waar het opnieuw gecodeerde bestand zal worden geschreven en klikt u op de knop Opslaan.

Stap 7

Een soortgelijke bewerking kan worden uitgevoerd met het programma Total Audio Converter. Het is waar dat je met dit programma alleen de container- en compressieparameters kunt selecteren, en niet de codec. Om met deze converter te werken, selecteert u de map in het linkervenster waar het bestand zich bevindt. De inhoud van deze map verschijnt in het hoofdconversievenster. Nadat u een van de bestanden hebt geselecteerd, kunt u de parameters ervan zien in het veld Info.

Stap 8

Selecteer in het paneel onder het hoofdmenu de container voor transcodering en specificeer de parameters van het opgeslagen geluid in het venster dat verschijnt. Klik na het instellen van de volgende parameter op de knop Volgende. Door op deze knop te drukken nadat u het aantal kanalen in het geluid hebt geselecteerd, start u het proces van het opslaan van het bestand.

Aanbevolen: