Hoe Het Laptopscherm Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Laptopscherm Te Verkleinen
Hoe Het Laptopscherm Te Verkleinen

Video: Hoe Het Laptopscherm Te Verkleinen

Video: QS CRM Tip 031 Scherm vergroten / verkleinen 2022, December
Anonim

Tijdens het werken met grafische editors op een laptop, wordt het noodzakelijk om de grootte van een afbeelding of scherm te wijzigen, bijvoorbeeld wanneer een geüploade afbeelding buiten het scherm gaat. Niet alle editors kunnen het formaat van het scherm wijzigen, maar u kunt het zelf doen.

Hoe het laptopscherm te verkleinen
Hoe het laptopscherm te verkleinen

Het is nodig

Besturingssysteem van de Windows-familie

instructies:

Stap 1

Van de bekende methoden om de resolutie van een laptopscherm te regelen, zijn er twee meest beschikbaar: het regelen van de schermgrootte door middel van een videokaartstuurprogramma en het gebruiken van de mogelijkheden van het besturingssysteem zelf (Windows 7).

Stap 2

De eerste methode kan worden gebruikt als je een aparte videokaart in je systeem hebt. Voor de geïnstalleerde videokaart is het belangrijk om de stuurprogramma's van de officiële site te downloaden. Vergeet niet dat u bij het laden van stuurprogramma's de versie van het besturingssysteem moet specificeren, zodat er geen conflicten zijn bij het installeren ervan.

Stap 3

Nadat de stuurprogramma's zijn geïnstalleerd, moet de laptop opnieuw worden opgestart door de optie "Computer nu opnieuw opstarten" te selecteren en op de knop "Voltooien" te klikken. U kunt ook op de knop "Start" klikken en "Uitschakelen" selecteren door op de knop "Opnieuw opstarten" te klikken (voor Windows 7 klikt u op de zijpijl en selecteert u het juiste item).

Stap 4

Nadat u de computer hebt opgestart, voert u de toepassing uit zodat u kunt navigeren bij het wijzigen van het formaat van de afbeelding. Minimaliseer de applicatie en klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad. Selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Eigenschappen".

Stap 5

U ziet een venster voor het instellen van schermeigenschappen, ga naar het tabblad "Opties". Gebruik de schuifregelaar om de schermresolutie te wijzigen. Wanneer de gewenste waarde is bereikt, laat u de schuifregelaar los en klikt u op de knop "Toepassen".

Stap 6

Bouw de app opnieuw op en kijk of je de grootte genoeg hebt verkleind. Als alles bij u past, klikt u op de knop "OK", anders moet u op de knop "Annuleren" klikken. Probeer de resolutie opnieuw te verlagen en herhaal de bovenstaande handeling.

Stap 7

In nieuwe versies van besturingssystemen, bijvoorbeeld in Windows 7, werd het mogelijk om snel de schermresolutie te wijzigen. Dit is eigenlijk dezelfde manier waarop u de driverwaarden aanpast, maar ze nemen minder tijd in beslag. Klik met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad en selecteer "Schermresolutie".

Stap 8

Speel in het geopende venster met de schuifregelaar door de gewenste waarde te selecteren en sla het resultaat op door op de bijbehorende knop te klikken.

Populair per onderwerp