Wat Is Het Interne Geheugen Van Een Computer?

Inhoudsopgave:

Wat Is Het Interne Geheugen Van Een Computer?
Wat Is Het Interne Geheugen Van Een Computer?

Video: Wat Is Het Interne Geheugen Van Een Computer?

Video: Wat Is Het Interne Geheugen Van Een Computer?
Video: Op zoek naar werkgeheugen? Hier moet u op letten bij de aanschaf! | Keuzehulp | Paradigit 2024, April
Anonim

De personal computer van elke gebruiker heeft een extern en intern geheugen, maar niet iedereen weet wat het werkelijk is en welke functie het vervult.

Wat is het interne geheugen van een computer?
Wat is het interne geheugen van een computer?

Het interne geheugen van een personal computer is een speciaal opslagapparaat dat rechtstreeks samenwerkt met de processor. Dit geheugen is bedoeld voor het opslaan en uitvoeren van verschillende software en de bijbehorende gegevens. Intern geheugen heeft een beperkte hoeveelheid en is verdeeld in persistent geheugen, cachegeheugen en RAM.

Werkgeheugen

Misschien zou elke gebruiker van een personal computer moeten weten wat random access memory is. RAM is het snelste opslagsysteem op de computer, maar elke keer dat het aan/uit wordt gezet, wordt dit geheugen automatisch op nul gezet. RAM is bedoeld voor tijdelijke opslag, verzending en levering van informatie. Opgemerkt moet worden dat tegenwoordig verschillende soorten RAM worden toegewezen, dit zijn: DDR SDRAM (of DDR I), DDR 2 SDRAM en DDR 3 SDRAM. Het eerste type willekeurig toegankelijk geheugen is tegenwoordig praktisch nergens te vinden, met uitzondering van oude computers, vanwege de niet-moderne technologieën. Meestal kun je nu DDR 3 SDRAM RAM vinden. Het is een soort opvolger van DDR 2 SDRAM. Dergelijke RAM is populair geworden vanwege het feit dat het meerdere keren minder stroom verbruikt dan DDR 2 SDRAM (met ongeveer 40%).

Cachegeheugen

Wat betreft het cachegeheugen, dit is het snelste opslagapparaat dat wordt gebruikt bij de uitwisseling en verwerking van gegevens rechtstreeks tussen de processor en het RAM. Meestal bevindt het grootste deel van het cachegeheugen zich op de microprocessorchip, terwijl de rest zich daarbuiten bevindt. De gebruiker heeft op geen enkele manier toegang tot het cachegeheugen, omdat het zelf programmatisch ontoegankelijk is. Om een gebruiker rechtstreeks toegang te geven tot de cache, moet hij de hardware van de computer gebruiken.

Alleen-lezen opslag

Het alleen-lezen geheugenapparaat kan door de gebruiker alleen worden gebruikt voor het lezen van informatie. Allereerst wordt een programma in ROM geschreven om de werking van de processor zelf in de computer te regelen. Hier bevinden zich alle stuurprogramma's voor het aansturen van randapparatuur (voor een monitor, printer, toetsenbord, enz.), evenals programma's voor het starten en stoppen van een computer, testapparatuur en de belangrijkste chip van permanent geheugen - de BIOS-module.

Aanbevolen: