Een Extra Toetsenbord Inschakelen

Inhoudsopgave:

Een Extra Toetsenbord Inschakelen
Een Extra Toetsenbord Inschakelen

Video: Een Extra Toetsenbord Inschakelen

Video: Een Extra Toetsenbord Inschakelen
Video: Toetsenbordinstelling in WINDOWS 10 wijzigen | 👉 Azerty - Qwerty probleem (Oplossing!) 2024, Mei
Anonim

Het probleem van de juiste werking van het extra toetsenbord komt vrij vaak voor op nix-platforms. Gebruikers die met zo'n taak worden geconfronteerd, drijven zichzelf soms in een doodlopende straat en zondigen op de "kromming" van de nieuwste versie van de distributiekit, hoewel de oplossing voor het probleem aan de oppervlakte ligt.

Een extra toetsenbord inschakelen
Een extra toetsenbord inschakelen

Noodzakelijk

Besturingssysteem van de Linux-familie

instructies:

Stap 1

Het meest vatbaar voor deze ziekte zijn nieuwe distributies (alfa- en bètaversies), voornamelijk op Debian gebaseerde systemen, namelijk Ubuntu en Linux Mint. Allereerst moet u de reden achterhalen voor het uitschakelen van het extra toetsenbord, omdat: ze kon het niet doen zonder toestemming.

Stap 2

Test de werking van de NumLock-toetsenbordknoppen in verschillende applicaties, games, evenals de console (standaard en virtueel). Let op het gebruik ervan in games, je moet acties toewijzen aan de gebruikte knoppen (van 1 tot 9). Wees niet bang om alle knoppen toe te wijzen, de instelling kan altijd worden teruggebracht naar de oorspronkelijke vorm.

Stap 3

Met een werkende NumLock zouden de toetsen moeten werken in applicaties zoals "Standard Calculator", Gedit en internetbrowsers (programma's die rechtstreeks met dit type toetsenbord werken). Om de virtuele console te starten, gebruikt u de sneltoets Ctrl + alt="Image" + T, en voor de gebruikelijke Ctrl + alt="Image" + F1 (F1-F6).

Stap 4

Als het probleem zich blijft voordoen in alle bovenstaande programma's en de kans bestaat dat het toetsenbord niet werkt, hebt u de muisaanwijzerbediening geactiveerd via de toetsenbordfunctie. Om deze ziekte te genezen is eenvoudig, druk gewoon nogmaals op de toetsencombinatie Ctrl + Shift + NumLock.

Stap 5

Om latere pogingen om per ongeluk op deze toetsen te drukken te voorkomen, moet u naar het menu "Systeem" gaan en het item "Toetsenbord" uit de lijst "Parameters" selecteren. Ga in het geopende venster naar het tabblad 'Muisknoppen' en schakel het item 'Toestaan dat de aanwijzer vanaf het toetsenbord wordt bestuurd' uit. Nu zal dit probleem u niet langer storen.

Stap 6

In sommige gevallen moet u mogelijk het systeem opnieuw opstarten of gewoon de "x" (x-server) opnieuw opstarten. Druk hiervoor op de toetscombinatie Ctrl + alt="Image" + Backspace.

Aanbevolen: