Wat Is Een Scanner?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Scanner?
Wat Is Een Scanner?

Video: Wat Is Een Scanner?

Video: Wat Is Een Scanner?
Video: How Do Scanners Work? 2024, April
Anonim

Een scanner is een apparaat waarmee u een exacte kopie van een grafisch object kunt maken. Meestal is dit object getypte tekst op een stuk papier. Scanners werden overal gebruikt met de opkomst van de noodzaak om foto's, teksten en andere objecten te scannen.

Wat is een scanner?
Wat is een scanner?

instructies:

Stap 1

De geschiedenis van de creatie van dit apparaat begon al in 1857, toen de abt Giovanni Caselli een apparaat uitvond om een beeld over een bepaalde afstand te verzenden - toen heette het een pantelegraaf. Als gevolg hiervan hebben we een verbeterde technologie die hetzelfde principe van beeldoverdracht heeft.

Stap 2

Qua eigenschappen lijkt de scanner op een kopieerapparaat, d.w.z. kopieerapparaat, het enige verschil is dat het rechtstreeks naar een bestand afdrukt, niet naar papier. Sinds de komst van digitale fotografie worden scanners minder gebruikt door fotografen, maar scholieren en studenten hebben de populariteit van dit apparaat weer vergroot, omdat ze moeten vaak verschillende handleidingen scannen.

Stap 3

Bij het kiezen van een scanner moet u vertrouwen op een aantal belangrijke punten, bijvoorbeeld de optische resolutie. Veel gebruikers van pc's beweren dat hoe hoger de waarde, hoe beter. Dat is zo, maar in sommige gevallen heeft het geen zin om apparatuur met hoge parameters te kopen als ze helemaal niet nodig zijn. Bepaal daarom voor welk doel je het gaat gebruiken.

Stap 4

Voor het scannen van teksten en ander drukwerk is een maximale resolutie van 600 dpi voldoende. Hogere waarden zijn alleen nodig om fotokopieën of dia's op groot formaat te maken.

Stap 5

De tweede belangrijkste parameter is de scansnelheid. Alles is hier eenvoudig: hoe hoger de snelheid, hoe beter, respectievelijk, de prijs van het apparaat wordt hoger. Tenzij u 100 vellen per week scant, heeft het geen zin om een snelle scanner te nemen.

Stap 6

Nadat de scanner is gekocht en aangesloten, moet deze automatisch worden ingeschakeld wanneer een signaal via de USB-poort binnenkomt. Til het scannerdeksel op en plaats het te scannen item op de glasplaat. Klik op de scanknop. Nadat het apparaat zelf is opgewarmd, begint de beweegbare lamp het object te verlichten, waarvan de reflectie op de lichtgevoelige matrix zal vallen.

Stap 7

Standaard wordt de afbeelding in RAW-indeling op een computer opgeslagen en vervolgens, afhankelijk van de door de gebruiker geselecteerde parameters, naar een andere geconverteerd. Voor het werken met teksten wordt het meest gebruik gemaakt van het professionele pakket van het programma Adobe Fine Reader.

Aanbevolen: