Hoe Het Programma Te Beveiligen Met Een Wachtwoord

Inhoudsopgave:

Hoe Het Programma Te Beveiligen Met Een Wachtwoord
Hoe Het Programma Te Beveiligen Met Een Wachtwoord

Video: Hoe Het Programma Te Beveiligen Met Een Wachtwoord

Video: Hoe Het Programma Te Beveiligen Met Een Wachtwoord
Video: Bestanden beveiligen met een wachtwoord 2024, April
Anonim

Het komt vaak voor dat meerdere mensen op één computer kunnen werken. Dit geldt zowel voor de thuis-pc als voor de computer waarmee de gebruiker werkt, bijvoorbeeld op kantoor. En er kan een situatie zijn waarin u het programma op zo'n pc hebt geïnstalleerd, maar niet wilt dat iemand anders dan u het gebruikt. U kunt het probleem oplossen door een wachtwoord voor dit programma in te stellen.

Hoe het programma te beveiligen met een wachtwoord
Hoe het programma te beveiligen met een wachtwoord

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - het SaveIt-programma.

instructies:

Stap 1

Om het programma met een wachtwoord te beveiligen, moet u een speciale applicatie SaveIt op uw computer installeren. Het programma is te vinden op internet. U moet zoeken naar een versie die specifiek is voor uw besturingssysteem. Je moet ook rekening houden met de bitness van het besturingssysteem. Installeer SaveIt na het downloaden op uw computer.

Stap 2

Voer het programma uit. Er verschijnt een klein venster. Hierboven in de rechterhoek staat het mappictogram. Klik met de linkermuisknop op dit icoon. U ziet een bladervenster. Geef in dit venster het pad op naar het uitvoerbare bestand van het programma dat u met een wachtwoord moet beveiligen. Het uitvoerbare bestand bevindt zich meestal in de hoofdmap waar het programma is geïnstalleerd.

Stap 3

U kunt ook het pad naar de snelkoppeling voor het starten van het programma specificeren. Om dit te doen, selecteert u de snelkoppeling voor het starten of het uitvoerbare bestand met de linkermuisknop en klikt u vervolgens op "Openen" onderaan het venster. Daarna wordt de applicatie aan het menu toegevoegd.

Stap 4

Klik vervolgens in het programmavenster op de pijl die naar rechts wijst. Voer in het volgende venster het vereiste wachtwoord in. Klik dan weer op de pijl die naar rechts wijst. Er verschijnt een ander venster. Je hoeft er niets aan te veranderen, ga gewoon weer verder. Het programmavenster wordt gesloten. Het is nu beveiligd met een wachtwoord.

Stap 5

Na het voltooien van de procedure voor het instellen van het wachtwoord, kunt u de functionaliteit van het programma controleren. Probeer de applicatie te starten. Zodra u dit doet, verschijnt er een klein venster waarin een invoerregel voor het wachtwoord staat. Voer het in en klik vervolgens op de groene pijl rechts van de wachtwoordinvoerregel. Pas dan wordt het programma gelanceerd. Dus alleen iemand die het wachtwoord kent, kan het gebruiken. U kunt het op alle noodzakelijke toepassingen plaatsen die u tegen andere gebruikers wilt beschermen.

Aanbevolen: