Ogen Behandelen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Ogen Behandelen In Photoshop
Ogen Behandelen In Photoshop

Video: Ogen Behandelen In Photoshop

Video: Ogen Behandelen In Photoshop
Video: Sprankelendere ogen bij je model (Lightroom Classic) 2024, Maart
Anonim

Een van de belangrijkste details in elke fotografische compositie waarbij mensen betrokken zijn, zijn de ogen. Daarom moeten ze vaak worden verwerkt bij het voorbereiden van een afbeelding om af te drukken. Dit kan in Adobe Photoshop, een krachtige professionele grafische editor.

Ogen behandelen in Photoshop
Ogen behandelen in Photoshop

Noodzakelijk

  • - Adobe-Photoshop;
  • - de originele afbeelding.

instructies:

Stap 1

Laad een digitale afbeelding met de te verwerken ogen in Adobe Photoshop. Om dit te doen, kunt u het gewenste bestand vanuit het mapvenster of bestandsbeheer naar Photoshop overbrengen, of u kunt het dialoogvenster Openen gebruiken door op het overeenkomstige menu-item Bestand te klikken of door op Ctrl + O te drukken.

Stap 2

Als de afbeelding rode ogen bevat, verwijdert u deze. Activeer het gereedschap Rode ogen. Stel de parameters Pupil Size en Darken Amount in in het bovenste paneel. Klik op het leerlingbeeld. Controleer het resultaat. Maak indien nodig de actie ongedaan door op Ctrl + Z te drukken, pas de waarden Pupil Size en Darken Amount aan en herhaal de handeling. Doe dit met alle rode pupillen.

Stap 3

Maak de iris lichter of donkerder. Maak een selectiekader rond het gewenste deel van de afbeelding. Sluit het pupilgebied ervan uit. Selecteer in het menu de items Afbeelding, Aanpassingen en "Helderheid / Contrast …". Schakel in het dialoogvenster dat verschijnt de optie Voorbeeld in. Selecteer vervolgens de juiste waarden voor de parameters Helderheid en Contrast. Klik OK.

Stap 4

Verander je oogkleur. Maak een selectiekader rond de iris. Selecteer in het menu de items Afbeelding, Aanpassingen en "Tint / Verzadiging…". Er verschijnt een dialoog. Activeer daarin de opties Preview en Colorize. Wijzig de waarden voor de parameters Tint, Verzadiging en Lichtheid en klik vervolgens op de knop OK.

Stap 5

Behandel het wit van je ogen. Maak er een selectie omheen. Pas het Gaussiaans vervagen-filter toe met een geschikte vervagingsradius. Activeer het gereedschap Ontwijken. Kies een penseel en een verwerkingsmodus. Verlicht het wit van de ogen waar nodig.

Stap 6

Sla de verwerkte afbeelding op. Druk op Shift + Ctrl + S. Het dialoogvenster Opslaan als verschijnt. Geef de naam en het formaat van het uitvoerbestand op, evenals de doelmap. Klik op de knop Opslaan.

Aanbevolen: