Hoe Het RAM-geheugen Te Vervangen?

Inhoudsopgave:

Hoe Het RAM-geheugen Te Vervangen?
Hoe Het RAM-geheugen Te Vervangen?

Video: Hoe Het RAM-geheugen Te Vervangen?

Video: Hoe Het RAM-geheugen Te Vervangen?
Video: How to Upgrade laptop RAM and How to Install laptop Memory 2019 - Faster laptop - Beginners 2024, April
Anonim

Om de prestaties van uw computer snel te verhogen, is het raadzaam om RAM-strips toe te voegen of te vervangen. Voor de juiste implementatie van dit proces, moet u de fijne kneepjes van het kiezen van RAM kennen.

Hoe het RAM-geheugen te vervangen?
Hoe het RAM-geheugen te vervangen?

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - Specifiek.

instructies:

Stap 1

Om snel alle vereiste kenmerken van RAM te bepalen, installeert u het Everest-programma of de gratis analoge Speccy. Voer het Speccy-hulpprogramma uit.

Stap 2

Ga naar het menu "RAM". Dit menu bevat een beschrijving van de meeste kenmerken van het moederbord en het RAM-geheugen dat nodig is om nieuwe RAM-strips aan te schaffen.

Stap 3

Begin met het verkennen van dit menu door naar Geheugenslots te kijken. Het zal ongeveer de volgende waarden configureren:

Aantal geheugenslots - 3;

Geheugenslots bezet - 2;

Vrije geheugenslots - 1.

Zoals u kunt zien, kan er slechts één nieuw apparaat worden geïnstalleerd zonder bestaande kaarten te vervangen. Besluit je om alle geheugensticks volledig te vervangen, schaf dan niet meer dan drie nieuwe toestellen aan.

Stap 4

Onderzoek nu het item "Geheugen". Let op de volgende kenmerken die in dit menu-item worden aangegeven:

Soort - DDR2;

Inhoud - 2048 MB;

Kanalen - Twee;

Frequentie - DRAM 650,0 MHz.

Het is logisch dat u, om de prestaties van uw computer te verbeteren, nieuwe strips moet aanschaffen en installeren, die elk meer dan 1 GB groot zijn. Let vooral op de kloksnelheid van de nieuwe borden.

Stap 5

Lees de instructies voor het moederbord. Ontdek de maximaal toegestane klokfrequenties van de geheugensticks. Probeer bij het kiezen van nieuwe strips een klokfrequentie te bereiken die dicht bij de maximaal toegestane limiet ligt. Schaf het benodigde aantal nieuwe geheugensticks aan.

Stap 6

Verwijder het deksel van de behuizing van de systeemeenheid. Verwijder de oude RAM-sticks. Installeer nieuwe apparaten op hun plaats. Zorg ervoor dat beide vergrendelingen aan de randen van de sleuven goed gesloten zijn.

Stap 7

Zet uw computer aan. Voer het Speccy-programma uit. Open het menu "RAM" en zorg ervoor dat alle nieuw geïnstalleerde RAM-sticks correct werken.

Aanbevolen: