Hoe Het Poppy-adres Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Poppy-adres Te Controleren?
Hoe Het Poppy-adres Te Controleren?

Video: Hoe Het Poppy-adres Te Controleren?

Video: Hoe Het Poppy-adres Te Controleren?
Video: Game Theory: The End of an Era 2024, April
Anonim

MAC-adres (ook bekend als hardware-adres) is een 6-byte digitale code die is ingesteld door de fabrikant van de netwerkkaart en deze op unieke wijze identificeert. Volgens Ethernet-normen kunnen er geen twee NIC's zijn met hetzelfde hardware-adres.

Hoe het poppy-adres te controleren?
Hoe het poppy-adres te controleren?

instructies:

Stap 1

Het MAC-adres is een reeks van zes cijferparen (in hexadecimaal) met scheidingstekens ertussen. Dit laatste kan verschillen. Het kunnen zowel koppeltekens als dubbele punten zijn. Ook kunnen de cijfers van het MAC-adres in een rij worden geschreven, dat wil zeggen zonder scheidingstekens.

Stap 2

Voordat u erachter komt hoe u het MAC-adres kunt achterhalen, moet u weten waarom u dit mogelijk moet weten. Ten eerste kunt u het MAC-adres uit pure nieuwsgierigheid controleren, en ten tweede, als u meerdere computers via de router wilt verbinden, moet u het hardware-adres vervangen door dat van de netwerkkaart.

Stap 3

Het punt is dat je ISP het MAC-adres van je netwerkkaart kan repareren, en als je een computer met een andere kaart op internet wilt aansluiten, mag je dat gewoon niet doen. Daarom is het noodzakelijk om het MAC-adres van de geregistreerde netwerkkaart te kennen.

Stap 4

In de besturingssystemen Windows 95 en 98 moet u op de knop Start klikken en vervolgens het item Uitvoeren selecteren. Er verschijnt een dialoogvenster - typ daar WINIPCFG en druk op Enter. Selecteer in de vervolgkeuzelijst van het volgende dialoogvenster de Ethernet-adapter en in het veld Adapter Address ziet u het MAC-adres van de netwerkkaart.

Stap 5

Bij alle andere wijzigingen van Windows moet u het opdrachtpromptvenster starten. Om dit te doen, drukt u op de Win + R-toetsen en typt u cmd. Voer vervolgens de opdracht IPCONFIG / ALL in. U ziet een tabel waarin veel parameters zijn aangegeven. U hebt een item nodig dat het Ethernet-sleutelwoord bevat, een subitem met de naam Physical Address.

Aanbevolen: