Hoe Een Laptop Te Controleren Bij Het Kopen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop Te Controleren Bij Het Kopen?
Hoe Een Laptop Te Controleren Bij Het Kopen?

Video: Hoe Een Laptop Te Controleren Bij Het Kopen?

Video: Hoe Een Laptop Te Controleren Bij Het Kopen?
Video: Hoe kies je de juiste laptop? 2024, April
Anonim

De kwestie van het controleren van de staat van een computer of laptop bij aankoop is nu zeer relevant. Het is erg belangrijk om niet alleen de kenmerken van de laptop correct te selecteren, maar ook om deze te controleren op de bruikbaarheid van alle afzonderlijke elementen. Om dit doel te bereiken, kunnen vele methoden worden gebruikt, waarvan sommige zeer tijdrovend zijn en niet geschikt voor snelle controles binnen de winkelmuren. Maar er zijn ook simpele, dus niet minder betrouwbare, manieren om de kwaliteit van een laptop te bepalen.

Hoe een laptop te controleren bij het kopen?
Hoe een laptop te controleren bij het kopen?

Het is nodig

usb-flashkaart

instructies:

Stap 1

Controleer het uiterlijk en de uitrusting. Vraag in uw bijzijn de laptop uit te pakken. Alle componenten moeten in afzonderlijke pakketten zitten, waarvan de integriteit niet mag worden aangetast. Dit is een teken dat de laptop nog niet eerder is gebruikt, in ieder geval als vitrine. Dit is een heel belangrijk punt, omdat het hoogst onwenselijk is om een laptop in een winkel te kopen.

Stap 2

Breng naar de winkel een flashkaart of schijf met daarop een film of clips van "zwaar" HD- of FullHD-formaat en een videospeler. Speel deze video's af en ervaar de afspeelkwaliteit. Zo check je niet alleen de matrix van de laptop, maar kun je ook grofweg de eigenschappen van de "hardware" inschatten, want zwakke computers kunnen deze formaten nauwelijks aan.

Stap 3

Controleer de batterijstatus. Sluit hem aan en zet de laptop aan zonder de oplader.

Stap 4

Controleer alle USB-poorten. Plaats hiervoor een muis of flashkaart in elk van hen. Als je tijd hebt, is het beter om de videokanalen te controleren. Laptops hebben VGA- en HDMI-uitgangen. Sluit de laptop via beide kanalen aan op de monitor.

Stap 5

Controleer uw webcam. Voer hiervoor het standaardprogramma uit of installeer een ander programma naar keuze. Skype kan worden gebruikt. Maak een foto met een webcam. Het mag niet wazig of onduidelijk zijn.

Aanbevolen: