Wat Is BIOS En Waarom Is Het Nodig?

Wat Is BIOS En Waarom Is Het Nodig?
Wat Is BIOS En Waarom Is Het Nodig?

Video: Wat Is BIOS En Waarom Is Het Nodig?

Video: Wat Is BIOS En Waarom Is Het Nodig?
Video: Wat is het BIOS? 2024, April
Anonim

Als het je lijkt dat dit enge woord iets ongelooflijk ingewikkelds en ver van jou betekent, dan heb je het mis. BIOS (BIOS) zit in elke computer en zonder dit zou u uw pc niet kunnen gebruiken.

Wat is BIOS (BIOS) en waarom is het nodig?
Wat is BIOS (BIOS) en waarom is het nodig?

Elke computergebruiker is BIOS tegengekomen, maar niet iedereen realiseerde zich dat ze het zagen en gebruikten. Onthoud dat wanneer u uw computer of laptop aanzet, u aan het begin van dit proces een scherm ziet met onderaan iets als "druk op Del (of F2) om het BIOS te openen". Als de gebruiker op de knop drukt die in de prompt wordt aangegeven, wordt de interface voor computerhardwarebesturing geopend.

Het woord BIOS is vanuit het Engels vertaald als basis invoer- / uitvoersysteem - "basis invoer-uitvoersysteem"). BIOS als computersoftware bevindt zich in een aparte microschakeling die op het moederbord is geïnstalleerd. Deze microschakeling kan, indien nodig, opnieuw worden geprogrammeerd (het BIOS flashen), maar als een incompetente, onwetende persoon het doet of verkeerd doet, is de computer onmogelijk te gebruiken. Maar mislukte instellingen die in de BIOS-beheerinterface zijn gemaakt, kunnen vaak worden gereset door terug te gaan naar de fabriek (standaard).

что=
что=

Waarom je een BIOS nodig hebt:

1. Wanneer de computer opstart, controleert deze de aanwezigheid van de belangrijkste apparatuur en de werking ervan. Als bijvoorbeeld RAM, processor of ander apparaat dat nodig is voor de werking van de pc "doorgebrand", geeft het BIOS een signaal met een speciaal geluid (de set signalen zal voor elk onderdeel anders zijn).

2. Het BIOS laadt de bootloader, die op zijn beurt het besturingssysteem laadt.

3. BIOS zorgt ervoor dat het besturingssysteem kan communiceren met randapparatuur.

4. Met BIOS kunt u veel hardwarecomponenten configureren, hun status en bedrijfsparameters bewaken. Daar worden de door de gebruiker gemaakte instellingen opgeslagen, bijvoorbeeld de huidige datum en tijd, hiermee kunt u de in het moederbord ingebouwde apparatuur aan/uit zetten, bijvoorbeeld een geluids- of netwerkkaart.

Handige tip: wil je meer weten over je computer of laptop, zoek dan een beschrijving op van je BIOS-versie, lees welke instellingen je kunt maken, welke signalen hij zal geven bij een hardwarestoring.

Trouwens, met sommige BIOS'en kun je jezelf niet alleen bedienen vanaf het toetsenbord, maar ook met de muis.

Aanbevolen: