Hoe Het Toetsenbord Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Toetsenbord Te Herstellen
Hoe Het Toetsenbord Te Herstellen

Video: Hoe Het Toetsenbord Te Herstellen

Video: Hoe Het Toetsenbord Te Herstellen
Video: How to repair keyboard with some key not working 2024, April
Anonim

Bij het werken op een computer wordt het toetsenbord het meest belast, wat geleidelijk kan leiden tot onbruikbaarheid. Hoewel het gemakkelijk is om het toetsenbord op een gewone desktopcomputer te vervangen door een nieuwe, wordt het repareren ervan bij laptops een vrij serieus probleem.

Hoe het toetsenbord te herstellen
Hoe het toetsenbord te herstellen

Noodzakelijk

  • - priem of haak;
  • - geleidende lijm "Kontaktol".

instructies:

Stap 1

In de overgrote meerderheid van de gevallen gaat het toetsenbord kapot als er vloeistof op wordt gemorst of als er vuil onder de toetsen komt. Het is aan te raden om een gewoon toetsenbord alleen te repareren als het nog vrij nieuw is. In de regel is zo'n toetsenbord gemakkelijk te demonteren en zijn er geen speciale problemen met de reparatie. De situatie met laptops is veel gecompliceerder, dit is de optie die zal worden overwogen.

Stap 2

Als u iets op het toetsenbord morst, zet u de laptop onmiddellijk uit met de uitschakelknop, koppelt u deze los en verwijdert u de batterij. De beste optie is om de computer onmiddellijk naar een servicecentrum te brengen, want als je hem zelf repareert, is er een groot risico dat het toetsenbord permanent kapot gaat. Maar als u zeker bent van uw capaciteiten, moet u het onmiddellijk demonteren.

Stap 3

Het ontmantelen van de overgrote meerderheid van moderne toetsenborden begint met het verwijderen van de toetsen. Vergeet voordat u aan het werk gaat niet een foto van het toetsenbord te maken, zodat u bij het correct monteren van de toetsen of hun locatie opnieuw kunt tekenen. Probeer dan een van de zelden gebruikte sleutels te verwijderen met een geschikt gereedschap zoals een priem of haaknaald. De sleutels zijn vastgemaakt met speciale vergrendelingen, dus u moet begrijpen aan welke kant u de sleutel moet losmaken en waar u hem moet trekken zodat deze loskomt. Zodra het bleek om één sleutel te verwijderen, verwijder je de rest op dezelfde manier.

Stap 4

Onder de toetsen zitten rubberen ringen. Verwijder ze voorzichtig: de gevulde, doe ze in warm water met toegevoegd afwasmiddel. Leg daar ook de overstroomde sleutels. Nadat u de sleutels hebt verwijderd, verwijdert u de steunen waarop ze zijn geïnstalleerd (liften). Schud een lift een beetje naar de zijkanten, kijk hoe hij vastzit. Doe het eraf en dan de rest. Plaats de gevulde liften in een bak met water.

Stap 5

De rest van het toetsenbord kun je nu eenvoudig demonteren. Het is jouw taak om bij de films te komen waarop geleidende paden zijn aangebracht. Meestal zijn er drie films: twee met sporen en één ertussen, die voor de nodige opening zorgen en kortsluiting van de geleiders voorkomen. Contact is alleen mogelijk op de plaatsen van gaten in deze film.

Stap 6

Beoordeel de staat van de films. Als er slechts een kleine hoeveelheid vloeistof is gemorst en deze niet is beschadigd, droog deze dan af en zet het toetsenbord weer in elkaar. Als er vocht in de foliezak is gekomen, moeten deze worden gescheiden en gewassen. Ga zeer voorzichtig om met films! Misschien zullen er problemen zijn met hun scheiding, omdat ze aan elkaar kunnen worden gelijmd tot een enkel pakket. In dit geval heeft u een haardroger en een scalpel nodig. Gebruik een föhn om de lijm op te warmen en scheid ze met een scalpel. Werk voorzichtig, want de geleiders zijn erg dun en gemakkelijk te breken.

Stap 7

Na het scheiden van de films, spoelt u ze af met koud water, maar wrijft u in geen geval over de sporen - u wist ze eenvoudigweg. Droog de films een dag en controleer vervolgens de integriteit van de tracks met een tester. Als er breuken zijn, herstel deze dan met Kontaktol geleidende lijm, u kunt deze bij een autodealer kopen. Droog een paar uur, controleer de gezondheid van de sporen opnieuw. Monteer vervolgens het toetsenbord.

Aanbevolen: