Hoe Tracks Op Het Toetsenbord Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Tracks Op Het Toetsenbord Te Herstellen
Hoe Tracks Op Het Toetsenbord Te Herstellen

Video: Hoe Tracks Op Het Toetsenbord Te Herstellen

Video: Hoe Tracks Op Het Toetsenbord Te Herstellen
Video: Repairing broken traces on a circuit board 2024, Mei
Anonim

Een toetsenbord is vereist om elke computer te gebruiken. Met zijn hulp wordt de nodige informatie ingevoerd, dus het "toetsenbord" is dat deel van het computersysteem dat het vaakst faalt. Dit is meestal te wijten aan het feit dat de sporen die het signaal uitzenden onbruikbaar worden. Neem de tijd om het niet-werkende toetsenbord weg te gooien! Ze kan een tweede leven krijgen.

Hoe tracks op het toetsenbord te herstellen
Hoe tracks op het toetsenbord te herstellen

Het is nodig

  • - Schroevendraaier set;
  • - geleidende lijm;
  • - wattenschijfjes;
  • - vloeistof voor reiniging;
  • - natte doekjes;
  • - rode markering.

instructies:

Stap 1

Verwijder de toetsenbordstekker uit de connector op uw computer. Probeer in geen geval het meegeleverde toetsenbord te demonteren, anders loopt u het risico uw computer te verpesten. Als het toetsenbord draadloos is, verwijdert u de oplaadbare batterijen of batterijen uit het toetsenbord.

Stap 2

Verwijder alle rubberen pluggen die de boutkoppen bedekken uit de groeven. Lees de instructies. Het moet de locatie van alle carrosseriebevestigingen aangeven. Bezoek ook het online forum gewijd aan computertechnologie. Daar vindt u informatie over hoe u uw toetsenbordmodel het beste kunt demonteren. Het is ook erg nuttig om het advies en de feedback te lezen van degenen die deze procedure al hebben uitgevoerd.

Stap 3

Draai voorzichtig alle schroeven los die beide zijden van de behuizing bij elkaar houden. Zoek de locatie van alle plastic clips. Open ze voorzichtig. Wees erg voorzichtig! Als u een vergrendeling mist, breekt deze wanneer u deze opent.

Stap 4

Haal de toetsenbordknoppen eruit. Meestal zijn ze van twee typen: afzonderlijk (elke knop bevindt zich in een afzonderlijke cel) en in de vorm van een integraal canvas (alle knoppen zijn een enkel oppervlak). In het eerste geval moet u elke knop eruit trekken en in het tweede geval gewoon het canvas eruit trekken. Als de knoppen gescheiden zijn, vergeet dan niet om een foto van het toetsenbord te maken voordat u ze uit elkaar haalt om ze tijdens de montage niet te verwarren.

Stap 5

Onder de knopen zit een laag doorschijnend polyethyleen, waarop geleidende sporen zijn aangebracht. Verwijder deze laag voorzichtig. Trek er in geen geval abrupt aan! Anders loop je het risico de structuur van het materiaal te verstoren en dunne paden te scheuren.

Stap 6

Reinig het oppervlak. Als het toetsenbord met vloeistof is overstroomd, moet u eerst het oppervlak van de plaat grondig reinigen. Gebruik hiervoor wattenschijfjes gedrenkt in een speciale oplossing of vochtige doekjes.

Stap 7

Vind de beschadigde delen van de sporen. Als de beschadigde plaatsen niet visueel kunnen worden gevonden, gebruik dan een tester om te controleren. Het is noodzakelijk om de losgekoppelde secties met maximale nauwkeurigheid te vinden.

Stap 8

Markeer zorgvuldig alle geïdentificeerde gaten met een rode markering.

Stap 9

Neem een speciale geleidende lijm en breng deze aan op de pauzes, waarbij u aan elke kant enkele hele delen van de baan vastpakt. Gebruik voor het aanbrengen een zeer fijne borstel of speciale tube.

Stap 10

Laat de lijm drogen. Zet daarna het toetsenbord weer in elkaar en controleer de functionaliteit ervan.

Aanbevolen: