Wat Zijn Distributies En Stuurprogramma's?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn Distributies En Stuurprogramma's?
Wat Zijn Distributies En Stuurprogramma's?

Video: Wat Zijn Distributies En Stuurprogramma's?

Video: Wat Zijn Distributies En Stuurprogramma's?
Video: Explaining File Systems: NTFS, exFAT, FAT32, ext4 u0026 More 2024, April
Anonim

Veel gebruikers van personal computers proberen niet alle nuances van de werking van besturingssystemen, hulpprogramma's, computerterminologie te doorgronden. Er zijn echter verschillende termen waarvan de betekenis wenselijk is voor iedereen die een computer heeft. Deze woorden omvatten met name "stuurprogramma" en "distributie".

Wat zijn distributies en stuurprogramma's?
Wat zijn distributies en stuurprogramma's?

Formulier voor programmadistributie

Distributie is een woord dat is afgeleid van het Engelse 'distribueren', wat 'distribueren' betekent. Met betrekking tot computeronderwerpen wordt een distributie opgevat als een manier om programma's te verspreiden. Het feit is dat in de meeste gevallen, om het programma te laten werken, het niet voldoende is om het alleen naar de harde schijf van de computer te kopiëren; er zijn een aantal extra bewerkingen vereist: een vermelding in het register van het besturingssysteem maken, bestanden plaatsen in de juiste mappen en stelt u de programmaparameters in. Bovendien zijn veel van de hulpbestanden die nodig zijn om het programma te laten werken, gecomprimeerd, waardoor ze kunnen worden verkleind, bijvoorbeeld om naar schijf te schrijven.

De distributiekit van het programma is een uitvoerbaar bestand (of meerdere bestanden), waarvan de lancering het proces van installatie van het programma op de computer initieert. In de regel wordt de gebruiker gevraagd om de locatie van de bestanden te selecteren, de licentieovereenkomst te lezen en voorlopige instellingen te maken, waarna de installatiewizard de benodigde bestanden zelfstandig uitpakt in de juiste mappen, vermeldingen in het register van het besturingssysteem en maak zelfs een snelkoppeling om het programma snel te starten.

Interactie van programma's en apparaten

Het tweede belangrijke concept, waarvan kennis voor de gebruiker wenselijk is, is de bestuurder. Een stuurprogramma is een hulpprogramma dat ervoor zorgt dat het besturingssysteem correct communiceert met bepaalde apparaten. Drivers zijn vereist voor alle apparaten, van moederbord en videokaart tot muis en toetsenbord.

In de regel bevat elk besturingssysteem veel standaardstuurprogramma's, vooral Windows, dat het Plug & Play-principe gebruikt, waardoor de gebruiker niet hoeft te zoeken naar stuurprogramma's op internet of op schijven. Het is echter onmogelijk om alle configuraties van apparaten en hun merken te voorzien, dus u moet nog steeds naar sommige stuurprogramma's rechtstreeks op de websites van apparaatfabrikanten zoeken. Houd er ook rekening mee dat stuurprogramma's kunnen worden verbeterd en bijgewerkt, dus het is de moeite waard om ze regelmatig te controleren op updates.

In de meeste gevallen worden complexe apparaten gebundeld met een installatieschijf die de nieuwste stuurprogramma's bevat. Als het nodig is om naar stuurprogramma's op internet te zoeken, vergeet dan niet dat er verschillende sets stuurprogramma's nodig zijn voor verschillende besturingssystemen. Trouwens, op de websites van de fabrikanten kunt u de stuurprogrammadistributies downloaden, dat wil zeggen de uitvoerbare bestanden die alle stuurprogramma's zelf zullen installeren.

Aanbevolen: