Wat Zijn Stuurprogramma's?

Inhoudsopgave:

Wat Zijn Stuurprogramma's?
Wat Zijn Stuurprogramma's?
Anonim

Bijna elke gebruiker van een personal computer heeft wel eens gehoord van een dergelijk concept als stuurprogramma's. Ze hebben echter niet allemaal een idee van wat ze werkelijk zijn.

Wat zijn stuurprogramma's?
Wat zijn stuurprogramma's?

instructies:

Stap 1

Het woord "chauffeur" kwam uit het Engels (chauffeur) naar het Russisch. Een stuurprogramma is een speciaal programma waarmee een apparaat volledig kan functioneren in het besturingssysteem. Bovendien kan dit apparaat zowel extern als intern zijn. Kortom, een stuurprogramma kan worden gezien als een koppeling die het apparaat met het besturingssysteem verbindt.

Stap 2

Meestal bevat het besturingssysteem een specifieke set stuurprogramma's. Hiermee kunnen de basishardwarecomponenten worden gebruikt die nodig zijn om het besturingssysteem te laten functioneren. Dit zijn bijvoorbeeld drivers voor harde schijven.

Stap 3

Maar voor veel apparaten moeten extra stuurprogramma's worden geïnstalleerd. Bijvoorbeeld voor een printer of videokaart. In dit geval worden de stuurprogramma's in de regel bij het apparaat geleverd en bevinden ze zich op een speciale cd. Om zo'n stuurprogramma te installeren, moet u de schijf in het computerstation plaatsen, wachten tot deze is geladen en vervolgens het item "Installeren" selecteren. Meestal is een herstart van de computer vereist om de wijzigingen door te voeren.

Stap 4

De op de cd beschikbare stuurprogramma's zijn niet altijd geschikt voor de werking van het apparaat in het besturingssysteem. Dit kan te wijten zijn aan een ontwikkelaarsfout, een verouderde apparaatversie of een besturingssysteem. In dit geval moet u naar het stuurprogramma zoeken op de website van de fabrikant van het apparaat. In de regel kunt u de benodigde installatiebestanden downloaden in de map met apparaatmodellen of in het gedeelte technische ondersteuning.

Stap 5

Op type zijn stuurprogramma's onderverdeeld in twee categorieën: gebruikersniveau en kernelniveau. De eerste bieden een interface tussen de stuurprogramma's op kernelniveau en de toepassing. Deze omvatten bijvoorbeeld printerstuurprogramma's. Het werk van de laatste wordt uitgevoerd op kernelniveau. Sterker nog, ze hebben bijna onbeperkte mogelijkheden. Deze omvatten bijvoorbeeld stuurprogramma's voor bestandssystemen.

Aanbevolen: