Hoe Maak Je Een Ventilator Schoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Ventilator Schoon?
Hoe Maak Je Een Ventilator Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Ventilator Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Ventilator Schoon?
Video: Doucheventilator schoonmaken - TOP Totaal 2024, April
Anonim

Oververhitting van de processor is een van de meest voorkomende problemen in de computer. En als gebruikers de systeemeenheid nog steeds zelf kunnen achterhalen, dan is de situatie bij laptops waarvoor oververhitting eerder een veel voorkomend fenomeen is na een paar maanden werk, ingewikkelder.

Hoe maak je een ventilator schoon?
Hoe maak je een ventilator schoon?

instructies:

Stap 1

Om de ventilator te reinigen die de processor in de systeemeenheid koelt, schakelt u de computer uit en verwijdert u de zijbehuizing. Dan kun je op twee manieren te werk gaan: • Verwijder de koeler, maak hem schoon en vervang de koelpasta;

• Reinig de ventilator door alleen de waaier te verwijderen.

Stap 2

Om de ventilator te verwijderen en schoon te maken, koppelt u de voedingskabel los van het moederbord. De koeler kan op verschillende manieren boven de processor worden bevestigd: sloten, klemmen, schroeven. Maak hem los van de steun en trek hem uit de systeemeenheid.

Stap 3

Gebruik een stofzuiger en een stofborstel om vuil van de koeler te verwijderen. Smeer de zool met koelpasta, breng deze aan op de processor, verwijder de overblijfselen van de oude substantie met een servet en bevestig in omgekeerde volgorde de koeler in het geval van de systeemeenheid op het moederbord.

Stap 4

Een andere manier om de ventilator schoon te maken is eenvoudiger. De ventilatorwaaier bevindt zich onder het koelrooster, dat op zijn beurt ook kan worden verwijderd. Draai de schroeven los waarmee het ventilatorrooster is bevestigd en verwijder voorzichtig de waaier. Reinig het van stof en vuil, evenals het werkgebied eromheen in de koeler.

Stap 5

Het schoonmaken van de ventilator in een laptop is wat lastiger, maar ook hier heb je twee mogelijkheden: • Neem contact op met een laptop reparatie- en onderhoudsdienst;

• Reinig de ventilator zelf door de laptop te demonteren.

Stap 6

Download voordat u uw laptop uit elkaar haalt de reparatie- en onderhoudshandleiding van de website van de fabrikant. Laptops van verschillende modellen en bedrijven verschillen in ontwerpkenmerken en methoden voor het demonteren van componenten. Het is mogelijk dat je de laptop voor 90% moet demonteren om vrije toegang tot het koelsysteem te krijgen en de ventilator schoon te maken.

Aanbevolen: