Een Diagram Maken Van Een Opgegeven Gegevensarray

Inhoudsopgave:

Een Diagram Maken Van Een Opgegeven Gegevensarray
Een Diagram Maken Van Een Opgegeven Gegevensarray

Video: Een Diagram Maken Van Een Opgegeven Gegevensarray

Video: Een Diagram Maken Van Een Opgegeven Gegevensarray
Video: tabellen en diagrammen 2024, Maart
Anonim

Het woord "diagram" in het Grieks betekent "tekening". Kortom, een grafiek is een grafische manier om gegevens weer te geven waarmee u snel de verhouding van verschillende hoeveelheden kunt schatten. Daarom worden grafieken in verschillende soorten statistieken gebruikt. Dit kan een presentatie zijn van de resultaten van een enquête, en statistieken van het inkomen van het bedrijf, en een vergelijking van de groei van voorraadindicatoren.

Een diagram maken van een opgegeven gegevensarray
Een diagram maken van een opgegeven gegevensarray

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende soorten grafieken. Grafieken-grafieken zijn gebouwd op een tweedimensionale gegevensarray, weergegeven door de tabel. In tegenstelling tot de constructie van grafieken van functies in de wiskunde, wordt bij het construeren van diagrammen niet gezocht naar een formule voor de afhankelijkheid van de ene variabele van de andere. Teken gewoon twee assen en teken er punten op. Verbind vervolgens de punten met rechte lijnsegmenten en je krijgt een gegevensgrafiek. Zo'n grafiek is handig om verschillende grafieken van prijsstijgingen in verkoopefficiëntie over een bepaalde periode te vergelijken. Tegelijkertijd, als er scherpe sprongen zijn in de groei of afname van de grafiek, neemt de nauwkeurigheid van het plotten op andere intervallen van de tijdschaal af.

Stap 2

Kaartdiagrammen hebben een subtype: diagrammen met een gevuld gebied. Gebiedsdiagrammen worden op dezelfde manier opgebouwd als grafieken. Vervolgens wordt het gebied onder de grafiek overschilderd.

Stap 3

Kolomdiagrammen of staafdiagrammen zijn een van de meest voorkomende soorten gegevenspresentatie. Ze vertegenwoordigen verschillende kolommen van verschillende hoogtes. Histogrammen worden ook uitgezet voor een tweedimensionale gegevensarray. Gewoonlijk stelt één reeks gegevens de tijdsintervallen in, en de tweede - enkele indicatoren die in de loop van de tijd veranderen, die van primair belang zijn. Teken opnieuw twee assen, bepaal welke gegevens langs een ervan worden uitgezet en welke - langs de andere. De hoogte van de kolom komt overeen met de kwantitatieve indicator en de positie op de as komt overeen met de tijdelijke.

Stap 4

Alle diagrammen kunnen in volume worden uitgezet, niet alleen op een vlak. Dit geeft meestal alleen een visueel effect. Maar in het geval van bijvoorbeeld staafdiagrammen kun je met het 3D-beeld soms meer gegevens in minder ruimte weergeven. In dit geval staan de kolommen niet op een rechte lijn, maar op een ruimtelijk raster.

Stap 5

Cirkeldiagrammen zijn erg populair bij sociologen. Om cirkeldiagrammen te bouwen, wordt een eendimensionale gegevensarray genomen. Alle gegevens worden bij elkaar opgeteld en vervolgens wordt voor elk element van de array het aandeel in dit totaal berekend. Vervolgens wordt een cirkel met een willekeurige straal gebouwd en worden sectoraandelen van de elementen van de gegevensarray erop gemarkeerd. Het cirkeldiagram heeft de slangnaam "pizza" gekregen vanwege de gelijkenis met in stukjes gesneden pizza.

Aanbevolen: