Hoe Foto's Te Verkleinen

Inhoudsopgave:

Hoe Foto's Te Verkleinen
Hoe Foto's Te Verkleinen

Video: Hoe Foto's Te Verkleinen

Video: Hoe Foto's Te Verkleinen
Video: Afbeeldingen verkleinen, uitsnijden en comprimeren | Photoshop en Afbeeldingen 2024, April
Anonim

Nadat je een serie foto's hebt gemaakt, kun je op je computer het gewenste beeldformaat instellen. Om dit te doen, moet u een foto van de camera naar een pc uploaden en de mogelijkheden van de grafische editor Adobe Photoshop gebruiken.

Hoe foto's te verkleinen
Hoe foto's te verkleinen

Noodzakelijk

Computer, Adobe Photoshop-programma

instructies:

Stap 1

Nadat u klaar bent met fotograferen, verwijdert u de flashkaart uit de camera en plaatst u deze in de sleuf van de kaartlezer. Als je dit apparaat niet hebt, kun je de camera via de USB-interface op een computer aansluiten zonder de geheugenkaart uit de camera te verwijderen. Een USB-kabel voor aansluiting op een pc moet meestal bij het apparaat worden geleverd. Steek het ene uiteinde van het snoer in de juiste connector op de camera en het andere in een USB-poort.

Stap 2

De camera wordt door het systeem herkend als een verwisselbare schijf. Om de afbeeldingen te bekijken die op het apparaat zijn opgeslagen, opent u de map "Deze computer" en klikt u op de bijbehorende snelkoppeling. Verplaats de foto's naar uw computer door ze te selecteren en naar de gewenste locatie te slepen. De camera kan nu worden uitgeschakeld.

Stap 3

Open Adobe Photoshop en laad de foto's die je wilt verkleinen. Dit kan via het menu "Bestand", waarin u op het gedeelte "Openen" moet klikken. Zodra de foto's door het programma zijn geladen, kunt u doorgaan met het bewerken van hun formaten.

Stap 4

Markeer de gewenste foto en klik vervolgens op het menu "Afbeelding" dat u op de bovenste werkbalk ziet. Klik in de lijst die verschijnt op het item "Afbeeldingsgrootte". In het nieuw geopende venster kunt u de gewenste verhoudingen voor de foto instellen. Sluit na het vergroten/verkleinen het afbeeldingsvenster door op de knop Opslaan in het dialoogvenster Wijzigingen opslaan te klikken. Stel de foto in op de hoogste kwaliteit en klik op de knop "OK". De foto wordt verkleind.

Aanbevolen: