Meerdere Foto's Tegelijk Verkleinen

Inhoudsopgave:

Meerdere Foto's Tegelijk Verkleinen
Meerdere Foto's Tegelijk Verkleinen

Video: Meerdere Foto's Tegelijk Verkleinen

Video: Meerdere Foto's Tegelijk Verkleinen
Video: Meerdere afbeeldingen tegelijk verkleinen in Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het formaat van een afbeelding wijzigen in een grafische editor is geen moeilijke taak. Als u echter honderd of tweehonderd bestanden moet verwerken, is er een wens om dit proces te automatiseren. De batchmodus van Photoshop kan hierbij helpen.

Meerdere foto's tegelijk verkleinen
Meerdere foto's tegelijk verkleinen

Noodzakelijk

  • - Photoshop-programma;
  • - bestanden voor verwerking.

instructies:

Stap 1

Maak foto's klaar voor verwerking. Om dit te doen, maakt u een nieuwe map en verplaatst u de bestanden die u wilt verkleinen ernaartoe. Maak een andere map aan waarin u de verwerkingsresultaten opslaat.

Stap 2

Begin met het opschrijven van de reeks opdrachten die worden gebruikt om elk van de foto's te verwerken. Gebruik hiervoor de knop Nieuwe actie maken helemaal onderaan het palet Acties. Als u dit palet niet in het programmavenster ziet, open het dan met de optie Acties in het menu Venster.

Stap 3

Voer een naam in voor de opgenomen actie in het veld Naam. Het is niet nodig om dit te doen, standaard zal het programma de naam Actie 1 toewijzen aan de gemaakte reeks acties, maar met een meer specifieke naam kunt u later vrij door de gemaakte acties navigeren. Klik op de OK-knop.

Stap 4

Begin met opnemen, in feite de actie door op de knop Opname starten te klikken. Het is een rond pictogram onder aan het palet Acties.

Stap 5

Volg de reeks opdrachten die u nodig hebt om het formaat van de foto te wijzigen. Met andere woorden, open een van de bestanden waarvan u de grootte moet verkleinen met de optie Openen in het menu Bestand, roep het instellingenvenster voor de afbeeldingsgrootte op met de optie Afbeeldingsgrootte in het menu Afbeelding, voer nieuwe waarden in voor de grootte en resolutie van de afbeelding en klik op de knop OK.

Stap 6

Sla het bestand op in de map die u voor de verwerkte foto's hebt gemaakt met de optie Opslaan als in het menu Bestand. Sluit het opgeslagen afbeeldingsvenster.

Stap 7

Stop het opnemen van de actie door op de knop Opname stoppen in het palet Acties te klikken.

Stap 8

Configureer de verwerkingsopties voor batchbestanden. Het venster met verwerkingsinstellingen wordt geopend door de optie Batch uit de groep Automatiseren van het menu Bestand. Selecteer in het geopende venster de naam van de zojuist opgenomen actie in de vervolgkeuzelijst Actie.

Stap 9

Geef de bestanden op die moeten worden verwerkt. Om dit te doen, selecteert u het item Map in de lijst Bron, klikt u op de knop Kiezen en geeft u de map op waarin de foto's zich bevinden.

Stap 10

Geef een locatie op om de verwerkingsresultaten op te slaan. Doe dit door de optie Map te selecteren in de lijst Bestemming en op de knop Kiezen te klikken. Vink het selectievakje Actie negeren "Opslaan als" aan. Zonder dit selectievakje moet u de parameters voor het opslaan van bestanden voor elke afbeelding handmatig bevestigen.

Stap 11

Start de batchverwerking door op de knop OK te klikken.

Aanbevolen: