Een Schijf Formatteren?

Inhoudsopgave:

Een Schijf Formatteren?
Een Schijf Formatteren?

Video: Een Schijf Formatteren?

Video: Een Schijf Formatteren?
Video: (Dutch) Partities beheren, formatteren, en hernoemen in Windows 7, 8, 8.1 en 10 2024, April
Anonim

Formatteren is het proces van het markeren en opschonen van een apparaat dat informatie opslaat. Meestal wordt de harde schijf geformatteerd, bijvoorbeeld tijdens de herinstallatie van Windows. Soms wordt een schijf geformatteerd om er onnodige bestanden van te verwijderen, omdat dit soms gemakkelijker en sneller is dan het handmatig verwijderen van mappen en bestanden.

Een schijf formatteren?
Een schijf formatteren?

Noodzakelijk

Computer met Windows-besturingssysteem

instructies:

Stap 1

Bepaal vóór het formatteren waar het besturingssysteem zich op uw computer zal bevinden, zodat u deze niet per ongeluk beschadigt en belangrijke bestanden wist. Het is het beste om een back-up van uw belangrijke gegevens op een andere schijf te maken of deze op een dvd te branden.

Stap 2

Klik met de linkermuisknop op het bureaublad op het pictogram "Deze computer". In het venster dat verschijnt, zie je hoeveel logische harde schijven je hebt geïnstalleerd, let hiervoor op de schijfpictogrammen. Uw computer heeft misschien een vrij groot aantal harde schijven, maar er zijn er meestal twee of drie.

Stap 3

Kijk nu op welke schijf je Windows hebt geïnstalleerd (deze kan niet worden geformatteerd). Klik met de rechtermuisknop op Deze computer en selecteer vervolgens Eigenschappen. In het venster "Variabelen en omgevingen", dat wordt geopend via het menu "Systeem" -> "Geavanceerd" -> "Instellingen", kunt u de map zien waarin het besturingssysteem zich bevindt. Meestal bevindt Windows zich op de C-schijf, daarom kunnen de rest van de schijven, als er geen belangrijke informatie op staat, veilig worden geformatteerd (bewaar de benodigde informatie op een dvd of andere logische harde schijf).

Stap 4

Om de harde schijf direct te formatteren, gaat u naar "Deze computer" en klikt u met de rechtermuisknop op de te formatteren schijf. Klik op "Formatteren", selecteer het bestandssysteemtype NTFS, laat alle andere standaardopties staan en klik op OK.

Stap 5

Het besturingssysteem waarschuwt u dat alle gegevens worden vernietigd, stem ermee in en wacht op het einde van het formatteringsproces. Na voltooiing ontvangt u een bericht van het besturingssysteem dat de voltooiing ervan wordt gemeld. Dit voltooit het formatteren van de harde schijf en kan worden gebruikt.

Aanbevolen: