Een Map Met Bestanden Beveiligen

Inhoudsopgave:

Een Map Met Bestanden Beveiligen
Een Map Met Bestanden Beveiligen

Video: Een Map Met Bestanden Beveiligen

Video: Een Map Met Bestanden Beveiligen
Video: Beveiligde map maken! 2024, Mei
Anonim

In de moderne wereld is misschien elke gebruiker van een personal computer zich bewust van de noodzaak om persoonlijke en vertrouwelijke gegevens te beschermen. Niet iedereen beschermt zijn gegevens en degenen die het doen gebruiken verschillende middelen - van het eenvoudig archiveren van bestanden met een wachtwoord tot volledig betrouwbare opslag ervan op virtueel versleutelde TrueCrypt-schijven. Ondertussen kunt u in Windows de map met bestanden beveiligen met behulp van de ingebouwde tools van het besturingssysteem.

Een map met bestanden beveiligen
Een map met bestanden beveiligen

Noodzakelijk

  • - actief account in Windows;
  • - een beschrijfbare harde schijfpartitie geformatteerd in het NTFS-bestandssysteem.

instructies:

Stap 1

Open het Windows-programmastartprogramma. Klik op de knop "Start" op de taakbalk. Klik in het menu dat verschijnt op het item "Uitvoeren".

Stap 2

Start Windows Verkenner. Voer in het venster Programma uitvoeren in het veld Openen de tekenreeks "explorer.exe" in. Klik op de knop "OK".

Stap 3

Navigeer in Verkenner naar de map die u wilt beveiligen. Vouw hiervoor het gedeelte "Deze computer" uit in de boomstructuur in het linkerdeelvenster van Verkenner. Vouw vervolgens de sectie uit die overeenkomt met het apparaat dat de map bevat die u zoekt. Breid vervolgens de takken uit die overeenkomen met de submappen en zoek de vereiste map. Selecteer een directory-element in de directory-hiërarchie door er eenmaal met de linkermuisknop op te klikken. De inhoud van de map wordt weergegeven in het rechterdeelvenster van de verkenner.

Stap 4

Open het dialoogvenster met mapeigenschappen. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op het geselecteerde element van de mappenboom. Klik in het contextmenu dat verschijnt op het item "Eigenschappen".

Stap 5

Open het dialoogvenster voor het beheren van aanvullende mapkenmerken. Schakel in het dialoogvenster met directory-eigenschappen naar het tabblad "Algemeen". Klik op de knop "Overige".

Stap 6

Begin met het beveiligen van uw bestandsmap door de inhoud ervan te versleutelen. Stel het coderingskenmerk van de mapinhoud in. Activeer in het dialoogvenster "Aanvullende kenmerken" het selectievakje "Inhoud versleutelen om gegevens te beschermen". Klik op de knop "OK". Klik op de knop "Toepassen" in het dialoogvenster met mapeigenschappen.

Stap 7

Stel de beveiligingsinstellingen in voor de inhoud van de map. Activeer in het dialoogvenster "Bevestiging van kenmerkwijzigingen" dat verschijnt de schakelaar "Naar deze map en naar alle submappen en bestanden". Dit zal de volledige inhoud van de geselecteerde map beschermen. Klik op de knop "OK".

Stap 8

Wacht tot het einde van de codering van de inhoud van de directory. De voortgang wordt weergegeven in het venster "Attributen toepassen …". Nadat de codering is voltooid, klikt u op de knop "OK" in het dialoogvenster met mapeigenschappen en sluit u de verkenner.

Aanbevolen: