Hoe U Windows Vista Van Uw Computer Kunt Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe U Windows Vista Van Uw Computer Kunt Verwijderen
Hoe U Windows Vista Van Uw Computer Kunt Verwijderen

Video: Hoe U Windows Vista Van Uw Computer Kunt Verwijderen

Video: Hoe U Windows Vista Van Uw Computer Kunt Verwijderen
Video: Повреждение Windows Vista 2024, Mei
Anonim

Een bepaalde categorie gebruikers is niet tevreden met het besturingssysteem dat op hun computer is geïnstalleerd. Daarnaast is het vaak nodig om het voorgeïnstalleerde besturingssysteem te verwijderen na aanschaf van een computer of laptop.

Hoe u Windows Vista van uw computer kunt verwijderen
Hoe u Windows Vista van uw computer kunt verwijderen

Noodzakelijk

Windows-installatieschijf

instructies:

Stap 1

Er zijn verschillende opties om het besturingssysteem Windows Vista van een desktop- of laptopcomputer te verwijderen. Probeer eerst het besturingssysteem te verwijderen terwijl u een nieuw besturingssysteem installeert.

Stap 2

Plaats de Windows-installatieschijf in uw dvd-station en zet uw computer aan. Druk op de F8- of F12-toets om het opstartapparaatmenu te openen. Selecteer de bovenstaande schijf. Druk op de Enter-toets.

Stap 3

Begin met het installeren van een nieuw besturingssysteem. Wacht tot het venster verschijnt met de keuze van de harde schijfpartitie voor het installeren van het besturingssysteem. Verder zijn er twee opties voor verdere acties. Als u Windows XP installeert, selecteert u de partitie waarop Vista momenteel is geïnstalleerd.

Stap 4

Selecteer "Partitie formatteren naar NTFS (of FAT32)". Ga verder met de installatie van het besturingssysteem naar dit gedeelte.

Stap 5

Als je te maken hebt met het besturingssysteem Windows Seven, druk dan eerst op de knop "Schijfinstellingen". Er verschijnt een menu met extra functies. Markeer de partitie waarop Windows Vista is geïnstalleerd en klik op de knop "Formatteren".

Stap 6

Selecteer de harde schijfpartitie waar het nieuwe besturingssysteem zal worden geïnstalleerd. In tegenstelling tot Windows XP Installer kunt u elke andere partitie kiezen.

Stap 7

Als u bijvoorbeeld geen nieuw besturingssysteem hoeft te installeren, heeft u besloten om een harde schijf te gebruiken waarop Vista is geïnstalleerd als secundaire harde schijf, en vervolgens Windows-hulpprogramma's te gebruiken om het oude besturingssysteem te verwijderen.

Stap 8

Druk op de sneltoets Win + E. Het menu Deze computer wordt geopend. Klik met de rechtermuisknop op de harde schijfpartitie waar Vista is geïnstalleerd. Selecteer "Formaat". Geef de clustergrootte en het bestandssysteemtype van de resulterende partitie op. Klik op de knop Aan de slag. Wacht tot het formatteringsproces van de partitie is voltooid.

Aanbevolen: