Hoe De Stem In Het Spel Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Stem In Het Spel Te Veranderen
Hoe De Stem In Het Spel Te Veranderen

Video: Hoe De Stem In Het Spel Te Veranderen

Video: Hoe De Stem In Het Spel Te Veranderen
Video: Stem Vervormer!!! (Leren Trollen #5) 2024, Mei
Anonim

Computerspellen van tegenwoordig proberen spelers maximale variabiliteit te bieden. Allereerst wordt dit bereikt door het karakter te verfijnen: de gamer is vrij om niet alleen het uiterlijk of de klasse te kiezen, maar vaak zelfs de stem van zijn held.

Hoe de stem in het spel te veranderen
Hoe de stem in het spel te veranderen

Noodzakelijk

  • - Clownfish-programma (optioneel);
  • - microfoon (optioneel).

instructies:

Stap 1

Selecteer een stem aan het begin van het spel. Deze techniek is vooral relevant voor rollenspellen (met name Newerwinter Nights of Mass Effect). Als er geen aparte instelling is voor de voice-over van het personage, experimenteer dan met geslacht en ras: elven hebben hoge stemmen met een perfecte dictie, terwijl orks juist grof en onduidelijk spreken. Bovendien kan de stem grotendeels afhangen van het temperament van het personage.

Stap 2

In multiplayer houdt karakteraanpassing bijna altijd in dat je je stem moet veranderen. In shooters zoals Unreal Tournament wordt het opzetten van een held voor multiplayer gedaan in het menu Multiplayer -> Character Customization - daar kun je het model en de bijbehorende stem wijzigen.

Stap 3

Onderzoek de spelinstellingen. In producten waarbij de speler regelmatig communiceert met een mentor (Dune) of een bepaalde computer (Crysis, Serious Sam), bieden de ontwikkelaars verschillende opties om je belangrijkste gesprekspartner te dubben. In de instellingen zijn er in de regel drie opties: mannelijke, vrouwelijke en "elektronische" stemmen.

Stap 4

Installeer een mod of crack. Als het spel niet voorziet in een verandering van stemmen, dan is er een mogelijkheid dat de fans van het spel dit probleem hebben opgelost: bijvoorbeeld door een amateur-add-on uit te brengen die zo'n mogelijkheid toevoegt. Vergeet bovendien niet de installatie van lokalisaties en vertalingen - in veel gevallen vertalen ze niet alleen de tekst, maar veranderen ze ook de voice-acting in de binnenlandse (het is duidelijk dat de stemmen in dit geval ook zullen veranderen).

Stap 5

Installeer het Clownfish-programma om uw eigen stem in audiochat te veranderen. Hiermee kunt u het geluid dat de microfoon binnenkomt wijzigen en daar veel effecten toevoegen - met name het timbre hoog of erg laag maken en het zo onherkenbaar veranderen. Nadat het programma is geïnstalleerd, verschijnt er een vispictogram aan de rechterkant van het "Start"-paneel: u moet er met de rechtermuisknop op klikken en Stem wijzigen selecteren. Na enkele eenvoudige experimenten (u kunt het resultaat controleren met Windows Sound Recorder) zult u zien hoe deze of gene modus het geluid verandert.

Aanbevolen: