Hoe De Stem In Een Opname Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Stem In Een Opname Te Veranderen
Hoe De Stem In Een Opname Te Veranderen

Video: Hoe De Stem In Een Opname Te Veranderen

Video: Hoe De Stem In Een Opname Te Veranderen
Video: 👉★Stemvervormer - Stem Veranderen in Video - Hoe kan je stem vervormen in video? 2024, Mei
Anonim

Om ongebruikelijke voice-overs te maken, worden vaak spraakopnames gebruikt, aangepast met behulp van audio-editorfilters. Zo werd bijvoorbeeld de stem van Masyanya, een personage in een populaire animatieserie, gemaakt door de toonsoort van de originele opname te veranderen. Deze spraakconversie kan worden gedaan in Adobe Audition.

Hoe de stem in een opname te veranderen
Hoe de stem in een opname te veranderen

Noodzakelijk

  • - Adobe Audition-programma;
  • - bestand met spraakopname.

instructies:

Stap 1

Laad de spraakopname in de audio-editor door het dialoogvenster te openen met de sneltoets Ctrl + O. Als het geluid in de opname zacht bleek te zijn, pas dan het filter Normalize uit de Amplitude-groep van het Effecten-menu erop toe om het volume te verhogen.

Stap 2

Verwijder achtergrondgeluid uit de opname voordat u uw stem verandert. Dit kan worden gedaan met behulp van de filters die zijn verzameld in de groep Restauratie van het menu Effecten. Om constante hoogfrequente ruis te elimineren, wordt meestal ruisonderdrukking gebruikt en om de ruis van het opgegeven profiel uit de opname te verwijderen, is het ruisonderdrukkingsfilter geschikt. Voordat u met dit filter gaat werken, selecteert u een fragment van een opname dat alleen ruis bevat en drukt u op Alt + N.

Stap 3

Om de stem te transformeren door de toonhoogte te veranderen, heb je filters nodig uit de groep Tijd / Pitch. Als u bovendien de beweging van de geluidsbron in een cirkel of van links naar rechts moet simuleren, gebruikt u het Doppler Shifter-filter. In het instellingenvenster voor dit effect kunt u de begin- en eindpositie van de geluidsbron, het pad en de bewegingssnelheid specificeren. Om het effect van Doppler Shifter te evalueren, selecteert u een van de opgeslagen presets en luistert u naar het resultaat van het toepassen van het effect op de opname door op de Preview-knop te klikken.

Stap 4

Met het Pitch Bender-filter kunt u de toon van de stem in bepaalde delen van de opname anders wijzigen. Om het geluid met dit filter te wijzigen, klikt u op het begin en einde van het fragment dat u gaat wijzigen en sleept u de ontstane ankerpunten naar de gewenste hoogte.

Stap 5

Met het Stretch-filter kunt u het wijzigen van de toonsoort combineren met het wijzigen van de opnamesnelheid. Door de optie Time Stretch te selecteren, kunt u uw stem versnellen of vertragen zonder de toonsoort te wijzigen. Met Pitch Shift kunt u de toonsoort wijzigen terwijl u het spraaktempo behoudt, wat nodig is bij het maken van voice-overs. Met de optie Resample kunt u snelheids- en toetswijzigingen combineren.

Stap 6

Voor extra decoratie van de gewijzigde opname kunt u filters uit de groep Delay Effects gebruiken, die het effect creëren van een stem die klinkt in een kamer met verschillende kenmerken - van een zwembad tot een houten kist. Bovendien kunt u met behulp van de filters van deze groep één stem omzetten in een duet of refrein.

Stap 7

Gebruik de optie Opslaan als in het menu Bestand om het bewerkte item op te slaan. Om het originele bestand niet te verliezen, slaat u het gewijzigde geluid op onder een naam die afwijkt van de naam van het originele bestand.

Aanbevolen: