Een Uitvoerbaar Bestand Uitvoeren

Inhoudsopgave:

Een Uitvoerbaar Bestand Uitvoeren
Een Uitvoerbaar Bestand Uitvoeren

Video: Een Uitvoerbaar Bestand Uitvoeren

Video: Een Uitvoerbaar Bestand Uitvoeren
Video: Word 2010 Bestand openen 2024, Maart
Anonim

Om een programma uit te voeren (het maakt niet uit of u dit programma begint te installeren of een reeds geïnstalleerd programma uitvoert), moet u bepaalde bestanden manipuleren. Deze bestanden zijn nodig voor het besturingssysteem om het proces van werken met het programma te starten. Als er geen uitvoeringsoptie is in de bestandsattributen, zal het opstarten ervan tot een fout leiden. Door een uitvoerbaar bestand te starten, wordt een specifiek programma gestart.

Een uitvoerbaar bestand uitvoeren
Een uitvoerbaar bestand uitvoeren

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Wanneer u een programma of spel vanaf een schijf moet installeren, plaatst u eerst de schijf in het optische station van uw computer. Daarna start in de regel autorun en wordt de "Installatiewizard" geopend. Verder installeer je volgens de aanwijzingen van deze wizard het spel of programma op de harde schijf van je computer. In deze situatie hoeft u niet persoonlijk geconfronteerd te worden met de lancering van het uitvoerbare bestand.

Stap 2

Maar er kan zich een andere situatie voordoen. Plotseling stopte uw optische drive bijvoorbeeld met het automatisch starten van schijven. Of je hebt een game of programma van een USB-stick laten vallen. In beide gevallen start de installatiewizard niet in de automatische modus en daarom moet u het uitvoerbare bestand openen om te starten. Ook start het uitvoerbare bestand programma's die al op de harde schijf zijn geïnstalleerd.

Stap 3

Als het automatisch starten van de schijf niet werkte, ga dan naar "Deze computer". Klik met de rechtermuisknop op het icoon van uw optische drive. Selecteer "Openen" in het contextmenu dat verschijnt. Hiermee gaat u naar de hoofdmap van de schijf.

Stap 4

Zoek in deze map bestanden met de extensie.exe. Als de bestandsextensie niet aan het einde van de bestandsnaam zelf is geschreven, kan deze worden bekeken in de eigenschappen. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bestand en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. Zoek vervolgens op het tabblad Algemeen de regel Bestandstype. Er zou "Application exe" moeten staan. Dit betekent dat het bestand uitvoerbaar is. Om het uitvoerbare exe-bestand te openen, dubbelklikt u erop met de linkermuisknop. Als u het uitvoerbare bestand opent, wordt het programma gestart.

Stap 5

De procedure voor het openen van een uitvoerbaar bestand vanaf een USB-flashstation of de harde schijf van een computer is hetzelfde. Ga gewoon naar de hoofdmap van het programma, zoek het exe-bestand en open het.

Aanbevolen: