Hoe Afbeeldingen Uit Bestanden Te Extraheren

Inhoudsopgave:

Hoe Afbeeldingen Uit Bestanden Te Extraheren
Hoe Afbeeldingen Uit Bestanden Te Extraheren

Video: Hoe Afbeeldingen Uit Bestanden Te Extraheren

Video: Hoe Afbeeldingen Uit Bestanden Te Extraheren
Video: Mac DMG-bestandsgegevens opslaan en extraheren op elk Windows-systeem 2024, April
Anonim

Soms kan het behoorlijk moeilijk zijn om afbeeldingen uit een tekstdocument of PDF-bestand te extraheren. In dergelijke gevallen kunt u standaardtools voor het besturingssysteem of software van derden gebruiken.

Hoe afbeeldingen uit bestanden te extraheren
Hoe afbeeldingen uit bestanden te extraheren

instructies:

Stap 1

De gemakkelijkste en meest toegankelijke manier voor iedereen is om "een foto te maken" van het scherm op het moment dat de gewenste afbeelding erop wordt weergegeven, en de afbeelding vervolgens op te slaan met een grafische editor, bijvoorbeeld Paint. Open hiervoor het document op de pagina met de afbeelding en pas de grootte ervan aan.

Stap 2

Als u met een PDF-bestand werkt, gebruikt u de knoppen "+" en "-" op de werkbalk van de viewer om het formaat van de pagina en de afbeeldingen erop te wijzigen. Als je een Word-document voor je hebt, is de eenvoudigste manier om de afbeelding te schalen door met het muiswiel te scrollen terwijl je de Ctrl-toets op je toetsenbord ingedrukt houdt.

Stap 3

Nadat de afbeelding op het scherm de gewenste grootte heeft gekregen, drukt u op de Prt Sc-toets om een "screenshot" (screenshot) te maken. Open vervolgens de grafische editor van Paint (deze is te vinden in de lijst met programma's in het menu Start) en druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl en V - dit is de standaardopdracht Plakken die wordt gebruikt om het gekopieerde fragment van het klembord van het besturingssysteem te extraheren.

Stap 4

Snijd de achtergrond rond de afbeelding bij. Om dit te doen, selecteert u eerst het gereedschap "Selecteren", vervolgens "omcirkelt" u de afbeelding met de muiscursor en selecteert u door met de rechtermuisknop te klikken de opdracht "Bijsnijden" in het contextmenu. Het enige dat overblijft is om de afbeelding op te slaan door tegelijkertijd op de toetsen Ctrl en S te drukken. De afbeelding wordt standaard opgeslagen in PNG- of BMP-indeling (afhankelijk van de versie van het besturingssysteem), maar u kunt ook JPEG opgeven als type van het uiteindelijke dossier.

Stap 5

Als alternatief kunt u de PDF Image Extraction Wizard downloaden van de officiële website van de ontwikkelaars op https://www.rlvision.com/downloads.asp. Voer de toepassing uit na installatie, specificeer de documentpagina waaruit u de afbeelding wilt extraheren en sla deze op in de map die u hebt opgegeven.

Aanbevolen: