Hoe Tekst Uit Pdf Te Extraheren

Inhoudsopgave:

Hoe Tekst Uit Pdf Te Extraheren
Hoe Tekst Uit Pdf Te Extraheren

Video: Hoe Tekst Uit Pdf Te Extraheren

Video: How to Extract Text From Image u0026 PDF in PC without any software ( Any Language ) - Part 1 | HOWISIT 2022, December
Anonim

Met het pdf-formaat kunt u geüploade documenten, boeken en samenvattingen in hun oorspronkelijke vorm op uw computer opslaan. Ze worden geopend met een speciaal programma Adobe Reader. Er zijn verschillende manieren om tekst uit pdf te extraheren.

Hoe tekst uit pdf te extraheren
Hoe tekst uit pdf te extraheren

Het is nodig

  • - tekst in pdf-formaat;
  • - programma voor het lezen van pdf-bestanden (Adobe Reader);
  • - geïnstalleerd OCR-programma;
  • - pdf-bestanden converter programma;
  • - het internet.

instructies:

Stap 1

Controleer de versie van Adobe Reader die op uw computer is geïnstalleerd. Selecteer hiervoor de snelkoppeling op het bureaublad met de naam van het programma, klik met de rechtermuisknop, selecteer in het pop-upmenu het item "Eigenschappen" (dit is de meest recente). In het geopende venster staat tegenover het programmapictogram de naam van Adobe Reader, gevolgd door een nummer. Het vertegenwoordigt de versie (bijvoorbeeld Adobe Reader 9). De meest recente versies zijn 9 en 10.

Stap 2

Open de pdf-tekst die u wilt extraheren. Als u een van de nieuwste versies van Adobe Reader op uw computer hebt geïnstalleerd, is er een functie Opslaan als tekst. Selecteer deze opdracht en de tekst van het document wordt beschikbaar voor bewerking.

Stap 3

Ook voor het extraheren van een alinea tekst is er een tool "Selectie" / Tekst selecteren. Gebruik het bij het werken met een stuk tekst dat u moet corrigeren. Verleng de rechthoek over de hele sectie die u wilt. Gebruik de rechtermuisknop om de selectie te kopiëren. Het wordt opgeslagen op het klembord. Open de teksteditor die u gebruikt. Plak de gekopieerde tekst. Bewerk het naar eigen inzicht.

Stap 4

Er zijn situaties waarin de tekst is beveiligd tegen kopiëren en corrigeren. Gebruik in dat geval speciale programma's voor tekstherkenning. Het kan een van de OCR-programma's zijn (bijvoorbeeld OmniPage of ABBYY FineReader); convertersoftware (ABBYY PDF Transformer, enz.)

Stap 5

De meest eenvoudige manier om een ​​pdf-bestand te converteren voor reparatie zijn online bronnen. Bijvoorbeeld http://www.pdfonline.com/pdf-to-word-converter/. Hiermee kunt u een bronbestand van elke grootte downloaden, er is geen e-mail voor nodig. Eenmaal op de pagina, selecteer "Bladeren". Geef het pad naar het bronbestand op. Gebruik de knop Uploaden en converteren om uw selectie te bevestigen. Na een tijdje zal het programma je een bestand geven dat klaar is om te bewerken in tekstformaat.

Populair per onderwerp