Het Serienummer Van De Processor Vinden

Inhoudsopgave:

Het Serienummer Van De Processor Vinden
Het Serienummer Van De Processor Vinden

Video: Het Serienummer Van De Processor Vinden

Video: Het Serienummer Van De Processor Vinden
Video: How to Check Laptop or PC Serial number or Product ID (No Software) 2024, Mei
Anonim

Elke computerprocessor heeft zijn eigen serienummer. In sommige gevallen kan de gebruiker het nodig hebben. Om bijvoorbeeld een garantie van de fabrikant te krijgen, is het vaak nodig om een vragenlijst in te vullen op de officiële website en het product te registreren. In het registratieformulier moet u het serienummer van de processor vermelden.

Het serienummer van de processor vinden
Het serienummer van de processor vinden

Noodzakelijk

schroevendraaier

instructies:

Stap 1

Vaak staat het serienummer op de verpakking van de processor. Maar als de computer voor u is gemonteerd in een servicecentrum, of als u een reeds gemonteerde pc hebt gekocht, is de verpakking voor de componenten mogelijk niet aan u gegeven.

Stap 2

Soms wordt het serienummer van de processor vermeld in het garantiecertificaat ervoor. Ook heeft u het recht om het serienummer van de processor op te vragen bij de verkoper. Hij moet over dergelijke informatie beschikken en hij is verplicht deze aan u te verstrekken.

Stap 3

Helaas is het vrij moeilijk om het serienummer van de processor te achterhalen met behulp van verschillende hulpprogramma's en programma's van het besturingssysteem. Op moderne processors wordt de uitvoer van het serienummer programmatisch geblokkeerd. Daarom, als u de bovenstaande methoden niet hebt gebruikt om erachter te komen, moet u de systeemeenheid openen.

Stap 4

Haal de stekker van uw computer uit het stopcontact. Verwijder alle randapparatuur. Draai de bevestigingsschroeven los en verwijder het deksel van de systeemeenheid. Vervolgens moet je de koeling van de processor verwijderen. Dit is het koellichaam waarop de koeler zich bevindt. De meeste radiatoren worden losgemaakt met een hendel. Soms is het ook nodig om de bevestigingsschroeven los te draaien. Na het losmaken van de heatsink krijg je toegang tot de processor. Het is optioneel om het op te halen; veeg het thermische vet van de processor af met een tissuepapier, waarna u het serienummer ziet. Als de symbolen moeilijk te zien zijn, kun je ze markeren met een zaklamp.

Stap 5

Voordat u het koellichaam bevestigt, moet u een dun laagje koelpasta op de processor aanbrengen. Als koelpasta niet op voorraad is, kunt u deze bij elke computerwinkel kopen. Installeer het koellichaam terug, sluit het deksel van de systeemeenheid, sluit randapparatuur aan. Je hebt nu een serienummer. Het is beter om hem op een afgelegen plek te bewaren, zodat je de radiator niet opnieuw hoeft te verwijderen.

Aanbevolen: