Hoe De Prestaties Van De Videokaart Te Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe De Prestaties Van De Videokaart Te Verbeteren
Hoe De Prestaties Van De Videokaart Te Verbeteren

Video: Hoe De Prestaties Van De Videokaart Te Verbeteren

Video: Hoe De Prestaties Van De Videokaart Te Verbeteren
Video: Gaming prestaties verbeteren 2024, Mei
Anonim

Heel vaak willen gebruikers de prestaties van hun videokaart iets verbeteren, vooral omdat dit helemaal niet moeilijk is. Je kunt de prestaties van een videokaart gemakkelijk met 30-40% verhogen zonder veel risico.

Hoe de prestaties van de videokaart te verbeteren
Hoe de prestaties van de videokaart te verbeteren

Noodzakelijk

Riva Tuner en 3D Mark-software, een krachtigere koeler voor de grafische kaart

instructies:

Stap 1

Alles wat je nodig hebt is Riva Tuner. Aangezien sommige videokaarten zijn uitgerust met een passief koelsysteem, wat een radiator is, moet u ervoor zorgen dat uw videokaart een koeler heeft. Als het er niet is, of als de koeler niet efficiënt genoeg is, moet u voor vervanging zorgen, omdat het verhoogde vermogen kan leiden tot oververhitting van microschakelingen en een onstabiele werking van de videokaart.

Stap 2

Installeer Riva Tuner en voer het uit. Ondanks het feit dat de functies van dit programma vrij uitgebreid zijn, hebben we alleen de parameters nodig voor het regelen van de klokfrequentie van de GPU en geheugencontroller, die verschillende bussen en verschillende frequenties hebben. Na de eerste keer opstarten ziet u twee driehoekige pictogrammen naast elk label Aanpassen. Het bovenste pictogram bevat parameters voor overklokken op laag niveau en het onderste voor software, met behulp van de driver. Voor ATI-videokaarten en oude GeForce (tot 4 series) gebruiken we de bovenste driehoek, voor de nieuwe generatie GeForce - de onderste.

Stap 3

Door op het pictogram te klikken, in het menu dat verschijnt, klikt u op het eerste pictogram, in het venster dat wordt geopend, plaatst u een vinkje naast het opschrift Enable driver-level hardware overclocking and reboot, waarna u kunt beginnen met overklokken. Nu zijn er in het dialoogvenster twee schuifregelaars, door te bewegen waarmee u de klokfrequentie van de videokaart kunt instellen. De bovenste is verantwoordelijk voor de geheugenfrequentie en de onderste is voor de GPU. Daarna veranderen we de modus naar 3D en beginnen we de frequentie geleidelijk te verhogen door de schuifregelaars te verplaatsen.

Stap 4

Het verdient aanbeveling de frequentie stapsgewijs te verhogen, telkens met 5 MHz voor de processor en 7-8 MHz voor het geheugen. Na elke parameterwijziging moet u een test uitvoeren, bijvoorbeeld 3D Mark, aan de hand waarvan u de prestatieverbetering van de videoadapter kunt beoordelen. Nadat de eerste tekenen van onstabiele werking van de videokaart in de test verschijnen, wat kan verschijnen als beelddefecten, of de test gewoon bevriest, moet u de frequentiewaarden met 8-10 MHz verlagen en deze laten staan.

Stap 5

Nu kunt u de verkregen testresultaten vergelijken met de eerste en een conclusie trekken in hoeverre de prestaties van de videokaart zijn verbeterd.

Aanbevolen: