Hoe De Prestaties Van Een Videokaart Te Verbeteren

Inhoudsopgave:

Hoe De Prestaties Van Een Videokaart Te Verbeteren
Hoe De Prestaties Van Een Videokaart Te Verbeteren

Video: Hoe De Prestaties Van Een Videokaart Te Verbeteren

Video: Hoe De Prestaties Van Een Videokaart Te Verbeteren
Video: Gaming prestaties verbeteren 2024, April
Anonim

Voor veel pc-gebruikers die actief gebruik maken van resource-intensieve grafische toepassingen, rijst vroeg of laat de vraag om de prestaties van de videokaart te verbeteren. Het is niet altijd mogelijk om een nieuwe videokaart aan te schaffen en ook niet altijd aan te raden. Overklokken en nauwkeurigere grafische instellingen maken voor het stuurprogramma en de gebruikte applicaties zullen de prestaties in games helpen verbeteren.

Hoe de prestaties van een videokaart te verbeteren
Hoe de prestaties van een videokaart te verbeteren

instructies:

Stap 1

Download en installeer RivaTuner- en ATITool-apps. Met RivaTuner kunt u de frequentie van de geheugen- en videokaartkernen wijzigen, terwijl ATITool u helpt bij het testen van de gespecificeerde parameters.

Stap 2

Installeer de nieuwste stabiele versie van het stuurprogramma van de videokaart, die kan worden gedownload van de officiële website van de fabrikant van de adapter.

Stap 3

Nadat u de vereiste toepassingen hebt geïnstalleerd, start u uw computer opnieuw op en start u RivaTuner. Open het bewakingsvenster door op de knop naast het item met de naam van de videokaart te klikken en het juiste menu te selecteren.

Stap 4

Keer terug naar het hoofdvenster van de toepassing. Klik op de knop naast de naam van de driver en selecteer "Systeeminstellingen". Ga naar het tabblad Overklokken. Selecteer Overklokken op stuurprogrammaniveau inschakelen. Klik in het pop-upvenster op de knop "Definitie".

Stap 5

Verplaats de schuifregelaar voor de kernfrequentie ongeveer 70 MHz naar rechts. Klik op de OK-knop. Start het ATITool-programma, waarin u op de knop "Scan for Artifacts" klikt. Als de instelling geldig is, staat er in het pop-upvenster met de afbeelding een inscriptie "Geen fouten voor …".

Stap 6

U kunt de kernfrequentie weer iets verhogen en de controle herhalen met ATITool. Als er een foutmelding verschijnt en de test mislukt, moet u terugkeren naar het Riva Tuner-venster en de frequentie verlagen tot een dergelijke waarde, waarbij het venster geen fouten zal vertonen.

Stap 7

Pas de optimale waarden toe, vink het selectievakje "Instellingen laden vanuit Windows" aan. Klik OK. De prestaties zijn verhoogd.

Stap 8

Ga naar het configuratiescherm van het stuurprogramma door met de rechtermuisknop op het bureaublad te klikken en het juiste item te selecteren. Selecteer het menu 3D-instellingen. Selecteer in het geopende venster de toepassing die u moet configureren. Alle benodigde parameters staan in het item "Instellingen opgeven". Verminder de waarde Textuurfiltering - Kwaliteit om de prestaties te verbeteren.

Stap 9

Breng indien nodig ook wijzigingen aan in de spelinstellingen in het juiste item, dat meestal "Grafische instellingen" wordt genoemd. Verlaag de aangegeven waarden met muisklikken.

Aanbevolen: