Hoe De Geïntegreerde Videokaart In Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Geïntegreerde Videokaart In Te Schakelen
Hoe De Geïntegreerde Videokaart In Te Schakelen

Video: Hoe De Geïntegreerde Videokaart In Te Schakelen

Video: Hoe De Geïntegreerde Videokaart In Te Schakelen
Video: Hoe werkt de CPU deel 1 2024, Mei
Anonim

Sommige moederborden bevatten een chip die analoog is aan een discrete videokaart. Dit element presteert relatief zwak, maar is ideaal voor het werken met eenvoudige programma's en surfen op internet.

Hoe de geïntegreerde videokaart in te schakelen
Hoe de geïntegreerde videokaart in te schakelen

Noodzakelijk

  • - set schroevendraaiers;
  • - AMD Power Express;
  • - Nvidia-besturingspaneel.

instructies:

Stap 1

Gebruik het BIOS-menu om de videoadapter te wisselen. Deze optie is meestal beschikbaar bij het werken met vaste computers. Schakel de pc in en druk op de toets waarmee de firmware-interface van het moederbord wordt gestart.

Stap 2

Open het submenu Geavanceerde instellingen of Video-opties. Koppel de discrete kaart los. Om dit te doen, stelt u de parameter Disable in het item PCI Card in. Als de geïntegreerde chip niet automatisch wordt geactiveerd, sluit u de computer af zonder de instellingen van het BIOS-menu op te slaan.

Stap 3

Ga anders terug naar het hoofdfirmwaremenu. Sla uw instellingen op en start uw computer opnieuw op. Als deze methode niet helpt om de videoadapter te vervangen, gebruik dan de mechanische methode.

Stap 4

Koppel de kabel los van de voeding van de computer. Verwijder de wand van de systeemeenheid. Koppel de kabel los van de videokaart. Sluit hem aan op de poort op de geïntegreerde adapter.

Stap 5

Verwijder voorzichtig de discrete grafische kaart. Schuif hiervoor de vergrendeling en trek de kaart uit de PCI-sleuf. Sluit de behuizing van de systeemeenheid. Zet uw computer aan.

Stap 6

Beide beschreven methoden zijn niet geschikt om de videoadapter in een mobiele computer te vervangen. Het wisselen van apparaten in laptops gebeurt door het installeren van speciale software.

Stap 7

Bezoek de website van het bedrijf dat deze mobiele computer heeft ontwikkeld. Zoek software waarmee u de parameters van de geïntegreerde videochip kunt regelen. Zorg ervoor dat u de applicatie downloadt die geschikt is voor dit specifieke laptopmodel.

Stap 8

Installeer de gedownloade software. Start uw laptop opnieuw op en start de applicatie. Schakel de actieve videoadapter om. Om dit te doen, selecteert u een specifieke apparatuur of specificeert u een van de beschikbare bedieningsmodi van het apparaat. Als u met AMD-software werkt, selecteert u "GPU Power Saving Mode".

Aanbevolen: