Hoe De Geïntegreerde Geluidskaart Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Geïntegreerde Geluidskaart Uit Te Schakelen
Hoe De Geïntegreerde Geluidskaart Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Geïntegreerde Geluidskaart Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Geïntegreerde Geluidskaart Uit Te Schakelen
Video: How to Disable Integrated Onboard Sound Card 2024, Mei
Anonim

Traditioneel leveren computer- en laptopfabrikanten hun producten met ingebouwde geluidskaarten van niet al te hoge kwaliteit. Dit beleid is niet erg duidelijk, maar toch moet het als vanzelfsprekend worden beschouwd. Om van geluid van hoge kwaliteit te kunnen genieten, kopen gebruikers daarom vaak een externe geluidskaart. Om mogelijke hardwareconflicten te elimineren, moet de ingebouwde functie worden uitgeschakeld.

Hoe de geïntegreerde geluidskaart uit te schakelen
Hoe de geïntegreerde geluidskaart uit te schakelen

instructies:

Stap 1

Schakel uw geluidskaart uit via BIOS. Om het BIOS te openen, start u uw computer opnieuw op en wanneer het welkomstscherm van het moederbord verschijnt, drukt u op F4 of F8 (afhankelijk van de fabrikant van uw pc). Nadat u dit systeem hebt ingevoerd, gebruikt u de knoppen "links" en "rechts" om tussen de menu-items te navigeren en de knoppen "omhoog" en "omlaag" om tussen de tabbladitems te schakelen.

Stap 2

Selecteer het tabblad Geïntegreerde randapparatuur of Geavanceerd (afhankelijk van de fabrikant) door naar rechts door de BIOS-tabbladen te navigeren. Selecteer AC97 Audio Select of Onboard AC'97 Audio (hangt ook af van de fabrikant) en stel de waarde in op Disable. Ga weer naar rechts totdat het laatste tabblad verschijnt, waarop u op de waarde Afsluiten met wijzigingen opslaan klikt. Druk tweemaal op Enter. De computer wordt opnieuw opgestart en de ingebouwde geluidskaart wordt uitgeschakeld.

Stap 3

Schakel de geluidskaart uit in het Windows-besturingssysteem. Klik met de muis op het menu "Start". Selecteer het tabblad Configuratiescherm. Zoek in het configuratiescherm de snelkoppeling "Systeem". Dubbelklik op dit icoon. Er verschijnt een venster met een beschrijving van het systeem.

Stap 4

Klik op het tabblad Uitrustingen. Klik in dit tabblad op de knop Apparaatbeheer. Er verschijnt een venster waarin u het tabblad "Sound, video and game controllers" (Audio, Video And Game Controllers) moet vinden. Klik op dit tabblad en zoek in de lijst die verschijnt uw geluidskaart. Dubbelklik op het item met de naam van uw ingebouwde geluidskaart. Wijzig in het geopende venster in het item "Toepassing van het apparaat" de waarde van "Dit apparaat wordt gebruikt (ingeschakeld)" (Het apparaat wordt gebruikt (ingeschakeld)) in "Dit apparaat wordt niet gebruikt (uitgeschakeld)" (Het apparaat wordt niet gebruikt (uitgeschakeld)). Start je computer opnieuw op. De geluidskaart wordt uitgeschakeld.

Aanbevolen: