Hoe Maak Je Een Interactieve Presentatie

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Interactieve Presentatie
Hoe Maak Je Een Interactieve Presentatie

Video: Hoe Maak Je Een Interactieve Presentatie

Video: Hoe Maak Je Een Interactieve Presentatie
Video: Hoe maak je een interactieve PowerPoint? | PowerPoint basics | PPT Solutions 2024, Mei
Anonim

U bent vast bekend met een tool voor het maken van computerpresentaties - Power Point, met dit programma kunt u snel een eenvoudige presentatie maken op basis van kant-en-klare sjablonen. Flash-technologie kan worden gebruikt voor complexere en interactievere presentaties.

Hoe maak je een interactieve presentatie
Hoe maak je een interactieve presentatie

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - vaardigheden om met flitser te werken.

instructies:

Stap 1

Start Flash Editor om een interactieve presentatie te maken. Ga naar het menu Bestand, selecteer Nieuw document en sla het onmiddellijk op met de sneltoets Ctrl + S. Begin vervolgens met het maken van uw animatie.

Stap 2

Klik op het penseel en teken een object in het midden van het werkgebied. Druk op de F6-knop om een keyframe te maken, het zal in de tijdlijn verschijnen. Selecteer het selectiegereedschap, selecteer het object, houd de linkermuisknop ingedrukt en verplaats het iets vanaf de startpositie. Herhaal deze actie meerdere keren.

Stap 3

Bekijk een voorbeeld van uw interactieve presentatieproject door op Ctrl + Enter te drukken. Animatie is een opeenvolging van frames, maak zoveel frames als je nodig hebt en voeg er informatie aan toe om een presentatie te maken. U kunt niet alleen objecten verplaatsen, maar ook van vorm en kleur veranderen. U kunt elk frame naar eigen wens ontwerpen.

Stap 4

Maak een script om een interactieve presentatie te maken. Ga naar het laatste frame, klik op de actiebalk en schrijf het commando Stop. Deze opdracht stopt met het afspelen van de presentatie na het laatste frame. Maak een knop, selecteer hiervoor een penseel, teken een object dat op een knop lijkt, selecteer het en druk op F8.

Stap 5

Selecteer in het dialoogvenster dat wordt geopend de optie "Knop" en klik op "OK" Wijs vervolgens een actie toe voor deze knop met behulp van een script. Selecteer het en ga naar het actiepaneel, typ op (druk op) {"Voer een actie in door op de knop te drukken" stop ();}. Voer de actie nextFrame in om naar het volgende frame te gaan.

Stap 6

Maak een navigatiebalk voor een interactieve presentatie. Om dit te doen, moet u op elk frame van de presentatie de volgende knoppen maken: "Pauze", "Volgende dia", "Vorige dia". Maak een aparte laag voor het paneel, kopieer en plak deze op elk frame van je presentatie.

Aanbevolen: