Hoe Mapafbeeldingen Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Mapafbeeldingen Wijzigen
Hoe Mapafbeeldingen Wijzigen

Video: Hoe Mapafbeeldingen Wijzigen

Video: Hoe Mapafbeeldingen Wijzigen
Video: Standaard opslaglocatie documenten of afbeeldingen wijzigen windows 10 2024, Mei
Anonim

Standaard biedt het Microsoft Windows-besturingssysteem de gebruiker de mogelijkheid om het uiterlijk van de mapweergave te selecteren via het mappictogram en de afbeelding. De eerste keer dat u het besturingssysteem start, wordt automatisch de klassieke weergave toegepast. U kunt de manier waarop de map wordt weergegeven wijzigen met behulp van instellingen. Nadat u de wijzigingen hebt aangebracht, onthoudt Windows ze en gebruikt u ze de volgende keer dat u de map opent.

Hoe mapafbeeldingen wijzigen
Hoe mapafbeeldingen wijzigen

instructies:

Stap 1

Klik op de Start-knop en selecteer Alle programma's.

Stap 2

Open "Accessoires" en ga naar "Verkenner".

Stap 3

Zoek de map waarvan de weergave-instellingen moeten worden gewijzigd in het venster "Verkenner" dat wordt geopend.

Stap 4

Selecteer de opdracht "Eigenschappen" door met de rechtermuisknop op het mappictogram te klikken en naar het tabblad "Instellingen" te gaan.

Stap 5

Stel de opties in waarmee u de map wilt weergeven.

Stap 6

Definieer de gewenste sjabloon met behulp van de lijst "Gebruik de volgende map als sjabloon". Dit is nodig om weergaveopties en koppelingen naar enkele speciale taken te definiëren (voornamelijk bij het werken met muziek- en grafische bestanden). Schakel het selectievakje naast Dezelfde sjabloon toepassen op alle submappen uit.

Stap 7

Selecteer een afbeelding die aan de map moet worden toegeschreven door op de knop "Afbeelding selecteren" te klikken. Onthoud dat als er geen pictogram is geselecteerd, Windows de standaardafbeeldingen gebruikt (of maakt) op basis van het bestand Folder.gif in de map of de eerste vier afbeeldingen in de map. Klik op de knop Standaardwaarden herstellen om deze functie toe te passen. Geldige afbeeldingsindelingen zijn BMP, GIF, JPG, JPEG, JPE, JFIF, TIFF,.

Stap 8

Klik op de knop Pictogram wijzigen om te kiezen hoe deze map wordt weergegeven. Elk bestand dat is opgeslagen in een map met ICO- of EXE-extensies is toegestaan. Het is ook mogelijk om programmabibliotheekbestanden met de extensie DLL te gebruiken. Als u geen mappictogram selecteert, gebruikt Windows automatisch de standaardinstellingen.

Stap 9

Maak een GIF-bestand met de gewenste afbeelding, hernoem het naar Folder.gif"

Aanbevolen: