Een Bestand Zippen Naar Iso

Inhoudsopgave:

Een Bestand Zippen Naar Iso
Een Bestand Zippen Naar Iso

Video: Een Bestand Zippen Naar Iso

Video: Een Bestand Zippen Naar Iso
Video: How to convert RAR/ZIP to ISO 2024, Mei
Anonim

Bestanden met de iso-extensie zijn vergelijkbaar met conventionele archiefformaten omdat ze ook meerdere objecten (bestanden en mappen) kunnen bevatten. Maar het directe doel van dit formaat is heel anders - de gegevens die erin worden geplaatst, moeten niet alleen bestanden bevatten, maar ook zeer gedetailleerde informatie over het bestandssysteem waarin ze zijn opgeslagen, de volgorde van hun plaatsing en het gebruikte beveiligingssysteem. Dit type gegevens wordt geen "archief" genoemd, maar een "schijfkopie" en de meeste programma's die zijn ontworpen om bestanden in iso-indeling te maken, zijn ontworpen om niet met afzonderlijke bronbestanden te werken, maar met volledige schijven. Maar er zijn ook uitzonderingen.

Een bestand zippen naar iso
Een bestand zippen naar iso

Noodzakelijk

UltraISO-toepassing

instructies:

Stap 1

Gebruik bijvoorbeeld het UltraISO-programma - het maakt deze applicatie niet uit wat u in het bestand met de iso-extensie wilt plaatsen. Het is even gemakkelijk om zowel een hele schijf als een enkel bestand in te pakken. U kunt het bijvoorbeeld downloaden van de pagina https://ezbsystems.com/ultraiso/download.htm van de website van de fabrikant - EZB Systems.

Stap 2

Nadat u het programma hebt geïnstalleerd, start u het, evenals de bestandsbeheerder van uw besturingssysteem, bijvoorbeeld Verkenner, als u een van de versies van Windows hebt geïnstalleerd. Ga in het bestandsbeheervenster naar de map die het bestand bevat dat in iso moet worden verpakt. UltraISO ondersteunt de bewerking van het slepen van objecten uit vensters van andere programma's, dus sleep het gewenste bestand gewoon van het bestandsbeheervenster naar het venster van de geïnstalleerde toepassing en de naam ervan verschijnt in het rechterframe van UltraISO. Vul indien nodig op dezelfde manier de inhoud van het gemaakte archief aan met andere bestanden of mappen.

Stap 3

Er is ook een alternatieve manier om een lijst met bestanden te maken voor het toekomstige iso-archief - u kunt het doen zonder slepen en neerzetten en een bestandsbeheerder, met alleen UltraISO. Open na het starten van deze applicatie de sectie "Acties" in het menu en selecteer de regel "Bestanden toevoegen" - een standaarddialoogvenster voor het zoeken naar bestanden verschijnt op het scherm. Het kan ook worden opgeroepen door op de F3-toets te drukken. Zoek het gewenste bestand in het dialoogvenster en klik op de knop "Openen". Als er meerdere bestanden moeten worden ingepakt, klikt u op elk ervan terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt.

Stap 4

Nadat u een lijst met bestanden hebt gemaakt met een van de hierboven beschreven methoden, opent u het gedeelte "Bestand" in het menu van het wrapperprogramma en selecteert u de regel "Opslaan als". Het standaardvenster wordt opnieuw geopend, waarin u de naam van het archiefbestand moet typen en de locatie voor de opslag moet opgeven. Standaard is de vereiste extensie (iso) geselecteerd in het veld Bestandstype, maar als daar een ander formaat is ingesteld, zoek dan de juiste waarde in de vervolgkeuzelijst van dit veld. Nadat u op de knop "Opslaan" hebt geklikt, maakt UltraISO een bestand met de opgegeven naam met daarin de bestanden die u hebt opgegeven.

Aanbevolen: