Een Snelkoppeling Naar Een Bestand Maken A

Inhoudsopgave:

Een Snelkoppeling Naar Een Bestand Maken A
Een Snelkoppeling Naar Een Bestand Maken A

Video: Een Snelkoppeling Naar Een Bestand Maken A

Video: Een Snelkoppeling Naar Een Bestand Maken A
Video: Snelkoppeling naar bestand maken 2024, Mei
Anonim

Snelkoppelingen worden in het besturingssysteem gebruikt om snelle toegang tot bestanden, mappen en andere bronnen op uw computer of toegankelijk via netwerkverbindingen te organiseren. In Windows zijn de functies voor het werken met bestanden en mappen voornamelijk toegewezen aan Verkenner, dus het is handiger om er nieuwe snelkoppelingen in te maken. Hiervoor zijn verschillende eenvoudige reeksen van bewerkingen voorzien.

Een snelkoppeling naar een bestand maken a
Een snelkoppeling naar een bestand maken a

instructies:

Stap 1

Start de bestandsbeheerder van het Windows-besturingssysteem door op de sneltoetscombinatie WIN + E te drukken. Navigeer door de mappenboom in het linkerdeelvenster van de Explorer-interface naar de map waar het bestand waarvoor u een snelkoppeling wilt maken, is opgeslagen.

Stap 2

Selecteer het bestand, druk op de rechtermuisknop en sleep het zonder de knop los te laten naar de map waar u een nieuwe snelkoppeling wilt maken. Je kunt het ook naar het bureaublad slepen. Wanneer u de knop loslaat, verschijnt er een klein menu waarin u het item "Snelkoppelingen maken" moet selecteren. Standaard wordt de naam van het bestand gebruikt als de naam van de nieuwe snelkoppeling - u kunt deze bijvoorbeeld wijzigen door te markeren en op de F2-toets te drukken.

Stap 3

Klik eenmaal met de rechtermuisknop op het bronbestand als u een snelkoppeling wilt maken in dezelfde map als het bestand zelf. Selecteer in het contextmenu dat verschijnt het item "Snelkoppeling maken", en Explorer zal een snelkoppeling voor het geselecteerde object maken en toevoegen aan het einde van de lijst met bestanden in deze map. Net als bij de vorige methode wordt de naam van het bestand gebruikt als label voor de snelkoppeling, die op dezelfde manier kan worden gewijzigd.

Stap 4

Een andere manier is om naar de map te gaan waar de gemaakte snelkoppeling zich zou moeten bevinden en met de rechtermuisknop op de vrije ruimte te klikken. Hetzelfde kan op het bureaublad worden gedaan. In beide gevallen bevat het vervolgkeuzemenu de sectie "Maken", waarin u het item "Snelkoppeling" moet selecteren. Hiermee wordt de stapsgewijze wizard gestart voor het maken van een nieuwe snelkoppeling.

Stap 5

Klik op de knop "Bladeren" en zoek in het geopende venster het bestand waarvoor u een snelkoppeling maakt. Klik vervolgens op de knop "Volgende", typ de tekst van de handtekening voor het nieuwe pictogram en klik op de knop "Voltooien". De snelkoppeling wordt gemaakt door de wizard.

Stap 6

Dezelfde wizard voor het maken van een snelkoppeling kan worden opgeroepen via het Verkenner-menu. Open hiervoor het gedeelte "Bestand", ga naar de subsectie "Nieuw" en selecteer het item "Snelkoppeling". In de wizard die op deze manier wordt gestart, moet u op dezelfde manier handelen als hierboven beschreven.

Aanbevolen: