Een Map Of Bestand Zippen

Inhoudsopgave:

Een Map Of Bestand Zippen
Een Map Of Bestand Zippen

Video: Een Map Of Bestand Zippen

Video: Een Map Of Bestand Zippen
Video: Zippen en unzippen - ZIP-bestanden. 2024, Mei
Anonim

Met gegevensarchivering kunt u ruimte besparen op verschillende schijven, waaronder harde schijven. Soms worden bestanden gearchiveerd voordat ze worden overgedragen via het lokale netwerk of worden geüpload naar externe bronnen.

Een map of bestand zippen
Een map of bestand zippen

instructies:

Stap 1

Selecteer het programma waarmee u archieven wilt maken. De leiders op dit gebied zijn de WinRar- en 7-zip-hulpprogramma's. Volg de link https://www.7-zip.org/download.html en de versie van het programma die geschikt is voor het besturingssysteem dat u gebruikt. Klik op de knop Downloaden en wacht tot het bestand naar uw harde schijf is gedownload.

Stap 2

Installeer het archiveringsprogramma door het gedownloade bestand uit te voeren. Start uw computer opnieuw op nadat u de programmacomponenten hebt geïnstalleerd. Open Windows Verkenner en zoek de bestanden die je wilt zippen. Klik met de rechtermuisknop op de gewenste map (bestand). Beweeg in het geopende venster de cursor over item 7z en klik op het item "Toevoegen aan archief".

Stap 3

Wacht tot het 7-zip-programmamenu wordt geopend. Voer in de kolom "Archief" de gewenste naam in. Selecteer het archiefformaat uit de voorgestelde opties, bijvoorbeeld zip. Selecteer het compressieniveau voor uw bestanden. Onthoud dat de tijd om een archief aan te maken direct afhangt van de compressieverhouding van de geselecteerde bestanden.

Stap 4

Als u het archief in verschillende elementen moet opsplitsen, vult u het veld "Opsplitsen in volumes" in. Meestal wordt deze methode gebruikt om een groot bestand naar bepaalde media te schrijven. Soms wordt het archief opgedeeld in elementen voordat het vervolgens wordt geüpload naar bronnen voor het delen van bestanden.

Stap 5

Voltooi het menu Versleuteling. Dit is nodig om een wachtwoord in te stellen voor het aangemaakte archief. Nadat u de archiveringsparameters hebt voorbereid, klikt u op de knop OK. Wacht tot het programma de vereiste bewerkingen heeft voltooid. Het gemaakte archief wordt in dezelfde map geplaatst als de bronbestanden of mappen. Controleer het volume van het aangemaakte archief. Dit kan van 10 tot 95% van het oorspronkelijke gegevensvolume zijn. Het hangt allemaal af van het bestandsformaat en de geselecteerde compressieverhouding.

Aanbevolen: