Wat Is Een Swf-bestand

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Swf-bestand
Wat Is Een Swf-bestand

Video: Wat Is Een Swf-bestand

Video: Wat Is Een Swf-bestand
Video: How to convert .SWF (Flash) File into MP4 video. 2024, Mei
Anonim

SWF-bestanden slaan vectorafbeeldingen en animaties op die kunnen worden geactiveerd op basis van gebruikersinteractie. Een gewoon SWF-bestand kan ook een audiotrack opslaan. Het formaat wordt veel gebruikt op internet om actieve inhoud voor sites te creëren en video- en audio-opnamen af te spelen.

Wat is een swf-bestand
Wat is een swf-bestand

Formaatfuncties

SWF werd voor het eerst ontwikkeld door Adobe. Het bedrijf heeft dit bestandstype gemaakt voor het opslaan van actieve flash-animaties, vectorafbeeldingen, videoclips en audiobestanden. Het formaat wordt veel gebruikt op internet. Het beeld dat in dit formaat wordt gemaakt, wordt weergegeven in een voldoende hoge kwaliteit en behoudt zijn zichtbare helderheid, zelfs bij een grote zoomlens. Dit voordeel hangt samen met de kenmerken van vectorafbeeldingen. Ondanks de hoge beeldkwaliteit is de video relatief klein, wat vooral handig is voor internetgebruikers. Met deze functie kunt u in de kortst mogelijke tijd serieuze scripts voor websites laden.

SWF wordt veel gebruikt in Flash-computerspellen. In dit formaat worden elektronische presentaties gehouden, reclamebanners of computercartoons gemaakt. SWF wordt ook gebruikt bij softwareontwikkeling. De technologie is bijvoorbeeld zeer effectief bij het schrijven van interactieve interfaces en programma's in PHP-talen.

Speel SWF

Het SWF-bestand is standaard voor de Adobe Flash Player. Het formaat kan worden afgespeeld door elke browser die Flash-technologie ondersteunt. Tegenwoordig is het afspelen van bestanden zelfs mogelijk op telefoons met verschillende platforms (bijvoorbeeld Android, iOS of Windows). In sommige gevallen moet de gebruiker mogelijk een extra Adobe Flash Player-plug-in installeren om de toepassing te starten, maar tegenwoordig heeft de gebruiker niet altijd zo'n behoefte. Feit is dat de meeste moderne programma's al ingebouwde code hebben waarmee ze Flash-inhoud kunnen verwerken.

Om SWF-bestanden te maken, kunt u een gespecialiseerde ontwerper van Adobe - Flash Professional of Adobe Flash Builder gebruiken. Om een document te openen, worden meestal Mozilla Firefox, Internet Explorer-browsers met een extra geïnstalleerde Flash-bibliotheek gebruikt. De Google Chrome-browser ondersteunt native Flash-weergave. heeft een module ingebouwd in het programma. Wat betreft de mobiele versie van Chrome, is de installatie van een programma om Flash erin te spelen ook niet vereist. Om sommige video's met een standaard Android-programma af te spelen, moet u mogelijk ook een extra plug-in downloaden.

Aanbevolen: