Wat Is Een Moederbord?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Moederbord?
Wat Is Een Moederbord?
Anonim

Het moederbord (systeembord) is een meerlagige printplaat waarop de belangrijkste apparaten waaruit een personal computer bestaat, zijn aangesloten. In termen van belangrijkheid is dit het tweede onderdeel van de systeemeenheid.

Wat is een moederbord?
Wat is een moederbord?

instructies:

Stap 1

De hoofdtaak van het moederbord is het combineren en coördineren van het werk van verschillende apparatuur. Moederborden worden meestal onderscheiden door vormfactor. Dit is een soort standaard waarmee u de volgende parameters kunt bepalen: afmetingen van dit apparaat; gaten voor het bevestigen van het moederbord aan de behuizing van de systeemeenheid; de locatie van verschillende slots erop; type plug-in voeding enzovoort.

Stap 2

Momenteel worden de volgende moederbordformaten actief gebruikt: microATX, ATX, WTX en Flex-ATX. Dergelijke typen moederborden als Mini-ITX en BTX zijn actief in ontwikkeling. In een bepaald stadium van de ontwikkeling van moederborden produceerden sommige fabrikanten hun eigen modellen die niet aan de standaardclassificatie voldeden. Dit was te wijten aan de wens om alleen bepaalde apparatuur te gebruiken in combinatie met deze moederborden.

Stap 3

De meest populaire moederbordfabrikanten zijn MSI, ASUS, Intel, Gigabyte en ASRock. Onder Russische bedrijven is alleen Formosa wijdverbreid.

Stap 4

De keuze van de rest van de apparatuur hangt volledig af van het model van het moederbord. Dit punt is vooral belangrijk bij het kiezen van een centrale processor. Elk moederbordmodel is compatibel met CPU's met een specifieke socket. Gewoonlijk kan slechts één type RAM-kaart op een moederbord worden aangesloten. Maar er zijn modellen waarmee u afwisselend DDR- en DDR2-strips kunt gebruiken.

Stap 5

Het model van het moederbord bepaalt ook welke videokaart ermee kan worden gebruikt. Als dit bord alleen een AGP-poort heeft, dan zul je er nauwelijks een relatief nieuwe krachtige videoadapter op kunnen aansluiten. Als je besluit om zelf een personal computer in elkaar te zetten, dan moet je beginnen met de keuze van een moederbord.

Aanbevolen: