De Beste Moederborden: Wat Te Kiezen?

Inhoudsopgave:

De Beste Moederborden: Wat Te Kiezen?
De Beste Moederborden: Wat Te Kiezen?

Video: De Beste Moederborden: Wat Te Kiezen?

Video: De Beste Moederborden: Wat Te Kiezen?
Video: Welk moederbord moet ik nu kiezen? HIER is het antwoord! PC Detective #8 2024, Mei
Anonim

Er zijn verschillende criteria voor het kiezen van een moederbord, maar de eerste is opportuniteit. Zo kan elk moederbord de beste worden in relatie tot de taken die door de gebruiker zullen worden opgelost.

De beste moederborden: wat te kiezen?
De beste moederborden: wat te kiezen?

Criteria naar keuze

In feite moet de gebruiker in deze kwestie uitgaan van waar de computer het meest voor zal worden gebruikt. Maar in werkelijkheid vertrouwen klanten bij het kiezen van een configuratie bij het kopen van een pc op de mening van de verkoper die het duurste aanbiedt, met het argument dat technologie snel verouderd raakt en het beter is om de modernste computer te kopen.

Dit argument is relevant voor degenen die hun pc laden met het verwerken van complexe grafische afbeeldingen, video, 3D-games en voor andere taken kunt u een eenvoudiger en goedkoper moederbord kiezen.

Een moederbord kiezen

Voordat u besluit een moederbord te kopen, is het belangrijk om te bepalen welk type CPU u gaat gebruiken. CPU's variëren in grootte en configuratie. Intel en AMD, de twee belangrijkste processorfabrikanten, hebben enkele verschillen, daarom past niet elke steen op een bepaald moederbord.

Sluit moederborden uit die de geselecteerde CPU niet ondersteunen. Meestal worden ze gekenmerkt door het type socket, dat moet overeenkomen met de analoge interface die op de processor is aangegeven.

Als er een nieuw moederbord wordt geïnstalleerd in een eerder gekochte systeemeenheid, moet u letten op de vormfactor van de computerbehuizing. De meest voorkomende maat is ATX, maar er zijn een aantal alternatieve configuraties in deze vormfactor.

Vind de chipset die het beste bij u past. Chipsets worden gekenmerkt door de snelheid waarmee ze werken. Een snellere chipset zorgt voor sneller geheugen en de computer als geheel. Naast deze criteria moet rekening worden gehouden met de mogelijkheid om het RAM-geheugen uit te breiden, de videokaart, netwerkadapter, harde schijf te upgraden, de aanwezigheid van moderne connectoren voor het aansluiten van externe apparaten en hun voldoende aantal. Let bij het kiezen ook op de systeemvereisten van de belangrijkste programma's die u in de toekomst wilt gebruiken.

Samenvattend kunnen we de top drie moderne moederborden noemen volgens ervaren gebruikers: ASUS P8Z77-V Deluxe, ASUS Sabertooth Z77, Gigabyte GA-990FXA-UD3. De evaluatie hield rekening met snelheid, hoeveelheid RAM, ondersteuning voor videokaarten, beschikbaarheid van SATA, USB-interfaces, geluidskwaliteit, prijs en aantal storingen.

Aanbevolen: