Hoe Fouten In Moederborden Te Identificeren

Inhoudsopgave:

Hoe Fouten In Moederborden Te Identificeren
Hoe Fouten In Moederborden Te Identificeren

Video: Hoe Fouten In Moederborden Te Identificeren

Video: Hoe Fouten In Moederborden Te Identificeren
Video: ⚡️ New J36-V Windows 10 Mini PC J3160 Home Desktop Computer Intel HD Graphics 4GB 64GB 2.5 Inch HDD 2024, Mei
Anonim

Bijna elk probleem met uw computer kan worden veroorzaakt door een defect moederbord. Maar u moet begrijpen dat de reden kan liggen in de onjuiste werking van andere eenheden en apparaten. Hoe u de een van de ander kunt onderscheiden, wordt hieronder besproken. Maar onthoud: u kunt apparaten in de computer alleen aansluiten of loskoppelen als de stroom is uitgeschakeld.

Hoe fouten in moederborden te identificeren
Hoe fouten in moederborden te identificeren

instructies:

Stap 1

Schakel in geval van een storing de computer uit en verwijder de kap zodat u de inhoud kunt zien. Inspecteer het moederbord. Zorg ervoor dat er geen grove mechanische schade is. Controleer op gezwollen condensatoren, zwarte delen. Gebruik een vergrootglas om er zeker van te zijn dat er geen krassen of scheuren in de rails zitten.

Stap 2

Uw verdere acties zijn afhankelijk van externe tekenen van storing: - als de computer geen tekenen van leven vertoont wanneer u hem aanzet, ga dan naar stap 3;

- als de ventilatoren opstarten wanneer de computer wordt ingeschakeld, lichten de LED's op het moederbord op, maar de monitor blijft donker en de systeemluidspreker maakt geen geluid - ga naar stap 5;

- als de systeemluidspreker één kort signaal afgeeft, is het moederbord hoogstwaarschijnlijk in goede staat en ligt de reden in de videokaart of monitor;

- als de computer normaal opstart wanneer deze is ingeschakeld, maar dan onstabiel is, d.w.z. soms loopt het vast of herstart het spontaan - ga naar stap 9.

Stap 3

Los de storing van de voeding op, bijvoorbeeld door deze te vervangen door een waarvan u weet dat deze goed is.

Stap 4

Trek de kabelconnectoren tussen de voeding en het moederbord eruit en plaats ze opnieuw. Zet uw computer aan. Misschien zal alles werken, en de reden was slecht contact in deze connectoren.

Stap 5

Trek alle apparaten behalve de videokaart uit de sleuven van het moederbord. Het is gemakkelijk om een videokaart te onderscheiden - de kabel ervan gaat naar de monitor. Koppel harde schijven, cd- en dvd-stations en diskettestations los van het moederbord en van de voeding. Koppel alle externe apparaten los, behalve de monitor en het toetsenbord.

Stap 6

Zet uw computer aan. Als er een beeld op de monitor verschijnt, ga dan naar stap 7, ga anders naar stap 8.

Stap 7

Zet uw computer uit. Sluit de harde schijf aan. Zet uw computer aan. Als de monitor weer donker wordt, is het apparaat defect en moet het worden vervangen of gerepareerd. Vervang deze door een goede. Voltooi deze stap voor alle eerder losgekoppelde apparaten. Het kan gebeuren dat nadat alle apparaten op hun plaats zijn teruggezet, de computer normaal zal werken. Dit betekent dat de reden slecht contact was van een van de apparaten.

Stap 8

Als na het verwijderen van alle apparaten behalve de videokaart de monitor donker blijft, controleer dan de staat van de processor, geheugenmodules en videokaart. U kunt ze controleren door ze op een werkend moederbord te installeren. Het is riskant om de tegenovergestelde controle uit te voeren, d.w.z. steek werkende apparaten in uw verdachte moederbord, dit kan ze uitschakelen.

Stap 9

Ook kan instabiliteit worden veroorzaakt door oververhitting van de elementen van het moederbord of de voeding. Controleer of alle ventilatoren normaal draaien en of de koelradiatoren tijdens bedrijf niet heet worden. Om dit te doen, kunt u uw computer uitschakelen en deze gewoon met uw vinger aanraken. Ze zijn misschien warm, maar meer ook niet.

Aanbevolen: