Hoe De USB-poort Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De USB-poort Te Veranderen
Hoe De USB-poort Te Veranderen

Video: Hoe De USB-poort Te Veranderen

Video: Hoe De USB-poort Te Veranderen
Video: How to Change 'Device Connect/Disconnect' Sounds on Windows 10 2024, April
Anonim

Er zijn momenten waarop de USB-poorten op de computer uitvallen. Als een apparaat dat via een dergelijke poort is aangesloten plotseling niet meer wordt gezien door het besturingssysteem, moet de USB-poort zelf worden gewijzigd. Er kunnen twee oplossingen voor dit probleem zijn. De eerste optie is een volledige vervanging van het moederbord. En de tweede, meest optimale uitweg is het installeren van een usb-controller.

Hoe de USB-poort te veranderen
Hoe de USB-poort te veranderen

Noodzakelijk

usb-controller

instructies:

Stap 1

Het installeren van een USB-controller vervangt kapotte USB-poorten op elk moederbord. Dit apparaat heeft meerdere usb-poorten tegelijk beschikbaar. Het installeren van een usb-controller is een eenvoudige procedure.

Stap 2

Controllers kunnen 2, 4, 6 of meer USB-poorten bevatten. Een ander kenmerk van de controllers is ook de snelheid van de poorten. In principe worden controllers verkocht met een snelheid van usb 2, 0. Maar je kunt ook controllers usb 3, 0 vinden. De prijs van een apparaat hangt af van het aantal usb-poorten op de controller en van de snelheid van hun werking. Kies uw controller op basis van uw behoefte.

Stap 3

Koppel de computer los van de voeding. Draai de schroeven op de zijkap van de systeemeenheid los en verwijder deze. Zoek een vrij PCI-slot op je moederbord. PCI-slots bevinden zich meestal in de linkerbenedenhoek van het moederbord. Ernaast staat een PCI-inscriptie. Steek uw USB-controller in het PCI-slot en schroef deze vervolgens op de computerbehuizing. Sluit het deksel van de systeemeenheid nog niet.

Stap 4

Sluit uw computer aan op een stopcontact en zet hem aan. Wacht tot het besturingssysteem is geladen. Er verschijnt een dialoogvenster waarin het systeem u informeert over het nieuwe apparaat en er stuurprogramma's voor installeert. Na het installeren van de stuurprogramma's verschijnt er een venster met de melding dat het apparaat klaar is voor gebruik. Plaats een USB-flashstation of ander apparaat in de USB-poort om de functionaliteit te testen. Als alles werkt, kunt u de computer uitschakelen en de kap van de systeemeenheid terugplaatsen.

Aanbevolen: