Netwerkomgeving: Instellingen Zoeken

Inhoudsopgave:

Netwerkomgeving: Instellingen Zoeken
Netwerkomgeving: Instellingen Zoeken

Video: Netwerkomgeving: Instellingen Zoeken

Video: Netwerkomgeving: Instellingen Zoeken
Video: How to monitor your network devices ( PC , Server , Router , Printer , ... ) | NETVN 2024, Mei
Anonim

De netwerkomgeving in moderne besturingssystemen is een desktop-element dat grafisch alle computers weergeeft die met elkaar zijn verbonden via een lokaal netwerk (bekabeld of draadloos). Via de netwerkomgeving kunt u bestanden uitwisselen tussen computers als de toegang tot de overdracht open is.

Netwerkomgeving: instellingen zoeken
Netwerkomgeving: instellingen zoeken

Het is nodig

Basis computervaardigheden

instructies:

Stap 1

Als er een lokaal netwerk is, worden de componenten van de netwerkomgeving doorgaans weergegeven in het menu Start. Om ze te vinden, opent u het menu Start (aan de linkerkant van de taakbalk). In de rechterkolom van het menu moet een regel "Mijn netwerklocaties" staan. Klik er één keer op met de linkermuisknop. Er wordt een map met Netwerkomgeving geopend.

Als er geen regel "Netwerkomgeving" in het menu "Start" staat, kunt u deze daar toevoegen. Open hiervoor de taakbalk en klik eenmaal met de rechtermuisknop op de knop "Start". Selecteer in het actiemenu dat verschijnt de regel "Eigenschappen". Activeer in het instellingenvenster dat wordt geopend het tabblad "Startmenu". Tegenover de regel met de naam van het geselecteerde type menu staat een knop "Aanpassen", druk erop. Selecteer in het instellingenmenu dat wordt geopend het tabblad "Geavanceerd". Dit tabblad bevat het blok "Startmenu-items" met onderaan de regel "Netwerkomgeving", die moet worden geactiveerd. Nadat u de regel hebt geactiveerd, sluit u de instellingenvensters door op de knop "OK" erin te klikken.

Stap 2

Er is een andere manier om de map Mijn netwerklocaties te openen. Open hiervoor de map Deze computer (vanaf het bureaublad of vanuit het menu Start). Aan de linkerkant van het venster wordt meestal een lijst met typische maptaken weergegeven. Zoek in de la "Andere plaatsen" de regel "Mijn netwerklocaties" en klik er eenmaal op met de linkermuisknop. Dit opent een venster met Netwerkomgeving.

Aanbevolen: