Hoe Een Laptop Te Diagnosticeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptop Te Diagnosticeren?
Hoe Een Laptop Te Diagnosticeren?

Video: Hoe Een Laptop Te Diagnosticeren?

Video: Hoe Een Laptop Te Diagnosticeren?
Video: Install and Use Visual Studio Code on Windows 10 (VS Code) 2024, April
Anonim

De noodzaak om een laptop te diagnosticeren verschijnt wanneer een software- of hardwarestoring optreedt. Hardware omvat storingen van componenten van de laptop - het centrale bord, de voeding of losjes bevestigde borden. Programmafouten veroorzaken een storing in het besturingssysteem.

Hoe een laptop te diagnosticeren?
Hoe een laptop te diagnosticeren?

Noodzakelijk

  • - schroevendraaiers;
  • -elektronische tester;
  • - servicedocumentatie;
  • - alcoholische drank;
  • - servet;
  • - installatieschijf met het besturingssysteem;
  • - persluchtcilinder;
  • - een spuit met koelpasta.

instructies:

Stap 1

Als uw laptop niet aan gaat, controleer dan of de stroomdraden goed op de laptop zijn aangesloten en gebruik ook een elektronische tester om de aanwezigheid van spanning in het lichtnet te controleren.

Stap 2

Als het probleem zich blijft voordoen na het volgen van de vorige stap, gebruik dan een elektronische tester op de voedingsuitgang om de uitgangsspanning te controleren. Als er geen indicatie van het apparaat is, is het noodzakelijk om de laptopvoeding te vervangen.

Stap 3

Als het besturingssysteem niet op uw laptop laadt, controleer dan door visuele inspectie of de videokaart goed vastzit en of er tekenen van schade zijn, maak deze eventueel stofvrij door de laptop te demonteren volgens de instructies in de service documentatie met behulp van schroevendraaiers.

Stap 4

Als het probleem aanhoudt nadat u de grafische kaart hebt gecontroleerd, inspecteert u het moederbord van de laptop visueel op tekenen van schade.

Stap 5

Als het besturingssysteem na het uitvoeren van de bovenstaande bewerkingen nog steeds niet opstart, controleer dan achtereenvolgens de betrouwbaarheid van de verbinding van de harde schijf, RAM-modules, reinig de contactvlakken van het RAM met alcohol en een servet.

Stap 6

Als het besturingssysteem niet correct opstart, installeert of herstelt u het besturingssysteem.

Stap 7

Als de software in strijd is met het besturingssysteem, installeert u het systeem opnieuw of herstelt u het.

Stap 8

Als uw laptop is aangetast door virusprogramma's, installeer dan een antivirusprogramma, werk het bij en voer een volledige scan van uw computer uit.

Stap 9

Als uw laptop oververhit raakt, reinigt u het koelsysteem met een bus met perslucht en vervangt u het thermische vet op de CPU.

Stap 10

Is er geen geluid op je laptop, installeer dan de nieuwste software voor je geluidskaart.

Aanbevolen: