Hoe Een Computer Te Diagnosticeren?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Computer Te Diagnosticeren?
Hoe Een Computer Te Diagnosticeren?

Video: Hoe Een Computer Te Diagnosticeren?

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to Build a PC! Step-by-step 2023, Januari-
Anonim

Een groot aantal problemen in verband met de werking van een personal computer kunnen worden opgelost zonder de hulp van specialisten. Voordat u begint met het oplossen van fouten, moet u een diagnose stellen van uw computer en besturingssysteem.

Hoe een computer te diagnosticeren?
Hoe een computer te diagnosticeren?

Het is nodig

  • - dr. Web CureIt;
  • - Schroevendraaier set.

instructies:

Stap 1

In het geval dat fouten zich manifesteren in het vertragen van de computer of intermitterende bevriezingen, controleert u de harde schijf op schadelijke bestanden. Download de dr. Web CureIt.

Stap 2

Verbreek uw internetverbinding en voer het gedownloade programma uit. Zorg ervoor dat u wacht tot het scannen van alle harde schijfpartities is voltooid. Verwijder de gevonden kwaadaardige bestanden en programma's.

Stap 3

Probeer de functie te gebruiken om de vorige staat van het besturingssysteem te herstellen. Vaak kunt u hiermee fouten herstellen die zijn veroorzaakt door een verkeerde configuratie van het besturingssysteem of het installeren van software van lage kwaliteit.

Stap 4

Vaak kunnen periodieke computerstoringen het gevolg zijn van schade aan RAM-modules. Open het startmenu. Typ het woord "Administratie" in de zoekbalk. Druk op de Enter-toets.

Stap 5

Ga naar het Windows Geheugencontrole-menu. Bevestig het herstarten van uw computer om de opgegeven toepassing uit te voeren. Wacht tot de analyse van RAM-modules is voltooid.

Stap 6

Als de pc helemaal niet wordt ingeschakeld, controleert u of de voeding goed werkt. Het is vrij moeilijk om dit element zelf te diagnosticeren. Vervang de PSU door een soortgelijk apparaat en probeer de computer aan te zetten.

Stap 7

Bestudeer de reactie van interne elementen op het indrukken van de aan/uit-knop van de pc. Als de ventilatoren beginnen te draaien maar het scherm leeg is, ligt het probleem bij het moederbord of de grafische kaart.

Stap 8

Vervang het beeldverwerkings- en transmissieapparaat. Sommige moederborden hebben een geïntegreerde videochip. Schakel de actieve adapter in het BIOS-menu. Als het probleem niet is opgelost, is de oorzaak een defect moederbord. Vervang dit item door soortgelijke apparatuur.

Populair per onderwerp